Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cuj "boluje od Aspergerovog sindroma". Autizam apsolutno nije nikakva bolest. A ovome malom sretan rodjendan.
Visokofunkcionalni autizam oko kojeg su se godinama lomila koplja uvrstiti ga među autizam ili ne, a tome pridonosi i veliki broj samodijagnosticiranih osoba koje žarko žele imati taj sindrom jer eto misle da su drugačiji što je velika glupost. Dijagnoza se između ostalog postavlja snimkom mozga.
dijagnoza se ne postavlja snimkom mozga, bar ne u njemackoj. autizam nema fizickih izrazajnosti
Aspergerov sindrom se postavlja isključivo snimkom mozga, jer takva djeca nemaju općenito zastoja u jezičnom i kognitivnom razvoju. Ne može se ista dijagnoza dobiti bez takve snimke.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
svi ovo osudjuju a svi mi sami smo spremni reci za nekoga "sto je cudan, ni sa kim se ne druzi" a to je vrlo cesto autizam u blazim oblicima
Autizam je stanje o kojem sadašnja medicina nezna gotovo ništa, nije bolest, za to stanje nema lijeka, malo se sumnja na genetiku (doktori), roditelji sumnjaju u vakcine, niko nezna pouzdano ništa. P.S Kaže se djete-ca sa autizmom, a ne autistično-a djete-ca.
@mačka; "takođe" se piše i izgovara bez "r" , hvala.
pruzite paznju i ljubav...to nam je svima potrebno, a djeci pogotovo..
vala divni su roditelji te djece koja nisu došla.
Stanje i bolest nisu isto. Aspergerov sindrom nije bolest I nije izljeciv. Stoga razlika postoji. Spada u Autizam, blazi oblik od rett-a ili klasicnog autizma.
Stanja su uvijek neizljeciva. Zamisli da tebe neko lijeci od tebe. To si sto si. Rehabilitacijom mozes pomoci osobi,ali ne izlijeciti.
Znaci i SNSD i Mile je neizljeciv.
Koja stoka moraš biti da ne dođeš nekom za rođendan jer je drugačiji..
svi ovo osudjuju a svi mi sami smo spremni reci za nekoga "sto je cudan, ni sa kim se ne druzi" a to je vrlo cesto autizam u blazim oblicima
Ne vjerujem što čitam, za dijganozu autizma se mora snimati mozak, i ima jako puno simptoma, to ako se netko s nikime ne druži može značiti da nije socijaliziran, ali ne da je i autističan, ovi internet doktori koji bi dijelili dijagnoze su mi najbolji! Upoznala sam i autističnu i djecu s Aspergerovim sindromom i znam što pričam!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)