Komentari (94)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
halooo, to su austrijanci. Drugi svijet za nas.
da im Bog dao da imaju jos vise, dobri i korektni ljudi
@TrockenbauKvaternik Pusti suplju i PR gimnastiku. Onaj ko je bitan i ko vuce konce i sjedi u prvom redu. Provjerite gdje sjede veliki kapitalisti, vlasnici banaka, korporacija i sl, to jeste oni koji ove fic firice od politicara drze u svojim dzepovima...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Hoće da pofata mladu u loži
A nas Bake za bajram hoce na mjesto hodze
Bečka filharmonija svirala kurcu...
Nasi i u dzamiji prave vip opste poznato kada je bajram.namaz stave traku u prvi saff.. tragicno..
I naši bi garant
To on da je blize izlazu
kolko je klempav u prvom redu niko nebi sta vidio od usiju.. logicno
Ono što malo ljudi zna je da je ovaj tradicionalni novogodišnji koncert nastao kao poklon za nacističke kriminalce, a kao pokriće za genocid. https://www.spectator.co.uk/2014/12/the-nazi-origins-of-the-vienna-phils-new-years-day-concert/ https://www.bbc.com/news/magazine-30536313
Kada je Hitler došao u grad, Bečka filharmonija je otpustila jevrejske i ljevičarske muzičare, a više njih je upućeno u koncentracione logore, od kojih je osam i umrlo. Orkestar je jednoglasno podržao "anschluss" sa Njemačkom, a podstaknut od strane dirigenta Karla Bohm-a, pokazao se kao voljan izvršilac "kulturnog čišćenja" skidajući sa repertoara djela Gustava Mahlera i, po nalogu Gebelsa, skrivajući Štrausovo djelimično jevrejsko porijeklo.
Prvi Štrausov koncert koji održan 31. decembra 1939. godine, sve svoje prihode je dobrovoljno usmjerio kao pomoć nacističkoj ratnoj mašineriji. Nacističko porijeklo se krilo sve do 2013. godine, kada je jedan istoričar otkrio da je Filharmonija odala počast šestorici nacista i masovnih ubica. Ove počasti nisu ukinute sve do 2013. godine, a neki od nacističkih kriminalaca mogli su se vidjeti kako prisustvuju koncertima filharmonije šezdesetih godina..
Naš guverner Inzko je sjedio među prvim redovima. A ni Kurtz nije bio baš u posljednjem redu, prije je sjedio u sredini al et'. 2:29:15 https://www.youtube.com/watch?v=l-to1GvNZM4
Nije to slucajno....zadnji redovi uvijek sluze za zvaljenje ebo predstave 😂😂😂😂😂
Neko uvalio kurca od zada u redu
To Kurče, ljudino!
Frula i samodisciplina: Neki zeničanin je u novije doba u Austriji specijalizirao bečki ritual profesionalnog sviranja čobanske frule. Redovno nastupa u tom stilu i ima neuporedivo osmišljenije perspektive nego neki intelektualac na Balkanu. Koliko god neko mislio da je jednostavno u Beču svirati pomenuti duvački instrument u velikoj je zabludi.
A kod nas SDA ima VIP mjesto u dzamiji....
@SamoNekSeNePuca Bagra SDA a jos veca Bagra Islamska zajednica
@SamoNekSeNePuca Zasto mi pucate minuse? Nek mi neko kaze zar je normalno da SDA bagra ima svoju VIP lozu u dzamiji. Zar nismo pred Bogom svi isti?
Gospoda bili i ostali,i zasluzuju da imaju.
@fanaticos1 cega kurca
Dzabe mu kad mu je žičara opet cvaja