magazin
92

Arnold Schwarzenegger rekao da neće glasati za Donalda Trumpa

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Sudeći prema komentarima i postovima na Twitteru, Donald Trump je izgubio još jedan glas na izborima za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) - glas glumca Arnolda Schwarzeneggera.

Glumac i bivši guverner Kalifornije, u saopćenju objavljenom na Twitteru navodi da neće glasati za republikanskog kandidata za predsjednika, prvi put otkako je postao američki državljanin 1983. godine.

"Ja sam bio ponosan republikanac od 1968. godine od kada sam se preselio u Ameriku i čuo riječi tadašnjeg predsjednika Richarad Nixona o slobodnoj trgovini i odbrani naše slobode s jakom vojskom. Tog dana sam se pridružio stranci Abrahama Lincolna, Teddyja Roosevelta i Ronalda Reagana", napisao je Schwarzenegger i dodao kao je ponosan na sebe jer ga etiketiraju kao republikanca.

"Postoji jedna etiketa koja se drži iznad svega - američka, zato želim podsjetiti svoje kolege republikance da nije prihvatljivo da biraju na ovaj način", napisao je Schwarzenegger.

Glumac nije rekao da će glasati za demokratsku kandidatkinju Hillary Clinton. Umjesto toga, rekao je kako još uvijek nije donio odluku o tome za koga će sigurno glasati.

Schwarzenegger je objavio saopćenje na Twitteru nakon što se pojavio video snimak koji prikazuje kako Donald Trump na vulgaran način vrijeđa žene.