promo
7

AMUS: Od danas isplata tantijema za autore

Rad autora, djela, muzička ostvarenja - obaveza AMUS-a. Autori i muzički stvaraoci verificirali su svoj rad.

Rad autora, muzičkih stvaralaca svakodnevno bilježi rezultate na play listama koje u konačnici bira publika. Taj savršeni spoj autorskih djelovanja i slušalaca sistemski je uređena vrijednost koju AMUS svakodnevno prati mehanizmima koji su u skladu sa svjetskim principima.

Ova posebno važna djelatnost, koju proizvode talent i znanje, doprinosi zajednici po svim osnovama, okuplja vrijednosti ovog vremena, ali i pomno brine o bezvremenskim djelima. Verificirati stvaralačke sposobnosti i doprinijeti njihovom daljnjem razvoju temelj je uspostavljanja kriterija razvoja svake oblasti.

AMUS je profesionalnim djelovanjem, svakodnevnim predanim radom, brinući o plasmanima autorskih djela u vrijeme kada je naša profesija pogođena COVID mjerama, uspio ostvariti veće prihode te u skladu s tim autorima povećavati dobit ostvarenu po emitiranju i plasiranju njihovih djela. Ističemo da je u 2020. godini znatno uvećan broj emitiranih domaćih djela, čemu ide u prilog činjenica da je drugi dio godine obilovao mnogobrojnim novim autorskim zapisima, znatno je uvećana lista djela, što su prepoznali i emiteri te ih plasirali.

Ovako snažna sinergija AMUS-a i autora, zasnovana na profesionalnim principima djelovanja, na obostrano zadovoljstvo, a najviše na zadovoljstvo slušalaca, učinila je produktivnom i podsticajnom sredinu za stvaraoce.

Niti jedna institucija nije se brinula o autorima i njihovom djelovanju te smo sigurno koristili sve mehanizme rada da polugodišnji Plan uvećamo, što je u konačnici vidljivo na autorskim listama. Želimo da vrijeme pred nama donese nove rezultate i djela koja će svojim plasmanom zadobiti pažnju publike, biti sigurni odabir svakog urednika te izbor korisnika muzičkih djela.