{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Znaci nasilničke ljubavne veze

S
10.5.2007. u 16:56
0
0
Znaci nasilničke ljubavne veze
0
Znaci nasilničke ljubavne veze
Svaka veza ima svoje uspone i padove, ali ukoliko posljedice padova osjeća samo jedno od vas dvoje, onda se radi o nezdravoj vezi punoj nasilja. Ovo su samo neki primjeri nezdrave veze. Ukoliko prepoznate sebe u njima, možda je bolje da vezu okončate.
Naznake nezdrave veze bi vas trebale zabrinuti, ali umjesto da se fokusirate na pojedinačna djela, posmatrajte način ponašanja i da li se vaš partner uklapa u neki od tih šablona.

Zapamtite da su nasilnici često jako šarmantni sve dok se ne počnu ponašati nasilnički. Prema okolini ostaju i dalje jako ljubazni. Odnos se promijeni isključivo prema partneru.

To stvara mišljenje kod zlostavljanog partnera da nešto s njim nije uredu i da je sve njegova krivica te da možda i zaslužuje da ga se zlostavlja.

Najveće upozorenje je: Nasilnici se rijetko mijenjaju. Zato, ako je prije bio dio nasilne veze, bit će to i u vezi sa vama. Nemojte misliti da će biti drugačiji prema vama.

Druga moguća upozorenja: Ponižava vaše prijatelje i ne dozvoljava vam da se viđate sa njima. Nervira se zbog nebitnih stvari. Otvoreno ponižava vašu ulogu u vezi i životu uopće. Stalno se morate prilagođavati njegovom varljivom raspoloženju.

Neprestano vas kritikuje zbog vaše kilaže, frizure, odjeće itd. On donosi sve odlike u vašoj vezi, a vaše potrebe u potpunosti ignoriše.

Zapamtite da zlostavljanje ne mora biti fizičko. Psihičko maltretiranje ostavlja duboke ožiljke koji se rijetko mogu izliječiti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li vaša djeca vakcinisana?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: