U susret zimi
182

Zimski odmor provedite u Ski centru Ravna planina koji je sve popularniji među turistima

Klix.ba
Nakon izuzetno uspješne ljetne sezone, prirodna ljepotica Ravna planina koja je smještena nedaleko od grada Sarajeva dočekuje zimsku sezonu. Ovaj ski centar sve je popularniji među turistima u regiji i šire, a od ove sezone uvodi brojne novine.

Ski centar Ravna planina u svojoj ponudi ima 12,5 km skijaških staza koje su prošle homologaciju po FIS standardima (2 plave, 1 crvena i 1 crna), stazu za nordijsko skijanje te stazu za motorne sanke.

U svojoj ponudi Ski centar Ravna planina ima i prvu gondolu, kabinsku žičaru, za prijevoz skijaša i svih zainteresovanih posjetilaca koja je do sad bila dostupna samo u svjetskim ski centrima. Ova gondola sastoji se od 18 kabina, a kapacitet je 2.200 skijaša na sat.

I ove godine u Ski centru Ravna planina dostupni su besplatan ski vrtić i bebi lift, ski rental za sve nivoe skijaša, dva jezera za vještačko osnježavanje (12 topova), noćno skijanje (svakim danom od 18:30 do 21:30), uređene pješačke staze i besplatan parking.

Novo u ovom ski centru je staza za besplatno sankanje na vrhu skijališta nadomak jezera, servis po svjetskim standardima opremljen najsavremenijim mašinama za servisiranje takmičarskih i rekreativnih skija sa pratećom opremom i staze za skijanje od 12,5 km.

Predah od svih aktivnosti potražite u restoranu "Gondola" kapciteta 1.000 mjesta uz odličnu gastronomsku ponudu i u istoimenoj kolibi na vrhu ski centra, čiji je kapacitet 300 mjesta, a s kojih se pruža jedinstven panoramski pogled koji nikoga ne ostavlja ravondušnim.