Geni su čudo
19

Žene se u ovim godinama počinju pretvarati u svoje majke, a muškarci u očeve

DP
Pixabay.com
Pixabay.com
Nije nikakva novost da možemo nalikovati svojim roditeljima, ali dok smo se kao mlađi uglavnom suprotstavljali svemu što oni kažu, u određenim godinama postajemo potpuno isti kao oni.

Svima su nam roditelji kada smo bili mali govorili  da ćemo ih razumjeti kad odrastemo. Većina nas ih i je razumjela nešto kasnije, kao što su nam i obećali, piše Bright Side. I ne samo da ih jednog dana razumijemo, već imamo šanse postati potpuno isti kao oni.

U nekom životnom trenutku, postajemo isti kao naši roditelji

Plastični hirurg Julian De Silva proveo je istraživanje u kojem je razgovarao sa 2.000 ljudi u Velikoj Britaniji o njihovom odnosu s roditeljima. Tom prilikom došao je do zaključka da više od polovine žena priznaje da se ponašaju upravo kao njihove majke.

One su shvatile da se to počinje događati nakon njihove 30. godine. Žene su priznale da u tim godinama ne samo da se prestaju buniti protiv onoga što njihove majke kažu, već i počinju pričati kao one, usvajaju njihove izraze, imaju iste hobije i, čak, gledaju iste serije. One su priznale da se oko 33. godine zaista počinju ponašati kao njihove majke, čak i više nego što su ikada mogle zamisliti.

Ova promjena mogla bi biti povezana s roditeljstvom. De Silva pretpostavlja da se ova promjena kod žena počinje javljati u trenutku kada i same istražuju svoj roditeljski stil i počinju kopirati ponašanje svojih majki u toj situaciji. Osim toga, one se u velikoj mjeri i oslanjaju na svoje majke kada je o roditeljstvu riječ.

Muškarci se, također, pretvaraju u svoje očeve

Žene nisu jedine koje prolaze kroz ovu promjenu. Muškarci se također pretvaraju u svoje očeve negdje oko 34. godine, rekao je De Silva. Naime, muškarci su priznali kako počinju dijeliti političke poglede sa svojim očevima, slušaju iste radio stanice i počinju isključivati svjetla u praznim sobama.

"Svi se mi počinjemo pretvarati u svoje roditelje u nekom trenutku", zaključio je De Silva.