{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Žene provedu 2,5 godine života iznad vrelog šporeta

S
11.8.2010. u 10:12
0
2
Žene provedu 2,5 godine života iznad vrelog šporeta
0
Žene provedu 2,5 godine života iznad vrelog šporeta
Možda im je lakše nego njihovim bakama, ali žene i danas kuhaju puno više nego muškarci. U svom životu u prosjeku provedu 2,5 godina iznad šporeta.
Naučnici su izračunali da pripadnice nježnijeg spola u prosjeku potroše 2,5 godine života kuhajući. Iako su s godinama postali vrjedniji, muškarci i dalje rade puno manje, 1,4 godine.

Istraživanje navika vezanih uz kuhanje i kuhinju pokazalo je da 75 posto obroka u porodici pravi žena. Poslije posla, osam od deset žena troše sat ili više kuhajući. To vrijeme se udvostručava za vikend.

Stručnjaci su izračunali da žene troše otprilike devet sati svog vremena sedmično kuhajući, i to od 18. do 65. godine života. To znači da u ovom vremenskom periodu provedu 2,51 godinu kuhajući za sebe i porodicu, navodi se u studiji koju prenosi "Daily Mail".

"Kao profesionalni kuhar, očekujem da ću veći dio svog života provesti u kuhinji, ali vremenski period od 2,5 godine, koliko žene u prosjeku provedu u kuhinji, pogotovo kad se uzme u obzir da su na poslu skoro cijeli dan, zaista je puno vremena", rekao je televizijski kuhar Anthony Worrall Thompson.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: