Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@huja ne kaki da ne napisem ne seri. nikad mi necemo biti gospodje, pored muskaraca koji misle isto ili slicno Huji.
Moram biti iskrena ! Naravno da ja radim , vecinom , u kuci i to iz razloga sto ja to bolje obavim od svog supruga . Posto i ja radim i nerijetko imam i dezurstva vikendom , kad je moj suprug slobodan,tada radi on sve kucanske poslove ukljucujuci i kuhanje . prema tome dzaba nam se raspravljati , u ovom slucaju je u pitanju raspored zajednickih poslova . Ako zena nije zaposlena , sta bi trebalo onda da radi nego bas da bude domacica .
Glupo je zaliti se na zivot u braku,na kraju krajeva vi birate.
Ja se vala izvalim na seciju i samo covjeku kazem sta ce i kako ce! Cuj da ja perem, cistim, kuham pa koji klinac sam se udavala onda ako cu ja to sve! :)
Nisu mi jasne ove brojke. 105 minuta sedmično za kuhanje? To je 15 minuta dnevno. Kakva li je to ishrana. 77 minuta sedmično za pranje veša i peglanje? To je jednostavno nemoguće. 68 minuta sedmično za generalno sređivanje kuće. Kakvo je to sređivanje?
@Huja niko muskarcima ne zabranjuje da uzmu porodiljsko bolovanje. zakono je regulisano i bez ikakvih problema se moze uzeti. majka se moze biti jedino 24 sata, ni sekundu manje. rado bih se mjenjala za hormonski haus u organizmu, svakodnevno povracanje po nekoliko puta, a sami tim i poremecaj tlaka, postporodjajnu depresiju, ispucale bradavice od dojenja, spavanje kao beba-sat spavam, sat placem...itd. sve sto prati pocetak majcinstva. i da se razumijemo, sve sam to prosla i uzivala u rastu i zdravom razvoju djeteta. @ Senka naravno da nezaposlena zena ima \"status\" domacice. tekst govori o zaposlenoj zeni i njenoj zaposlenosti nakon placenog posla. bdw. sretna si zena, ako tvoj muz u potpunosti tebe zamjenjuje dok si ti na poslu.
tako i treba.
svaka cast Senka.
i jos da dodam da u 99% slucajeva nakon razvoda dijete pripadne majci pa makar ona bila narkomanka bez posla koja zaradjuje baveci se prostitucijomr
Pa muskarci ne dobiju 3 godine slobodno kad se porode nego zene. sta rade u tih 3 godine? kad ce muskarac u zivotu dobiti 3 godine slobodno? pa za te 3 godine zene se nauzivaju ko malo ko na svijetu. sve im na dugme i pelene na dugme i hapa samo razmuti i opet se desi da dijete ostave u autu na vrucini da umre. daj pustite te suplje cuj zenama tesko. ja govorim za ove razvijene zemlje ne za bih jer je tamo i radjena ova statistika. tamo su zene bezobrazne samo tamo. a i bih malo po malo idu ka tom pravcu. na nama je muskarcima da to nedamo. zene i muskarci u bih su jedino u europi ravnopravne svugdje ostalo ide u korsit zena u svakom pogledu.
DOK JE SVIJETA I VJEKA ,A I BOSNE PONOSNE TAKO IMA DA BUDE ! ĐABA VAM SE BUNITI ....
Bas fino napisano, svaka cast Madam.
a zasto je to tako?! iz prostog razloga jer muskarci ne zele da se potrude da usisavaju, peru sidje itd, sve sto znaju reci jeste da su to zenski poslovi.. @Huja ma sta ti pricas, a vi fol ne mahalate, ne pijete kafice, ne koristite fb.. cak ste u nekim slucajevima i gori od nas.. nek te bude sramota.. i jadna tvoja hanuma ako ima takvog ogranicenog covjeka kao sto si ti..
Moja zena trazila vise slobode... ...Ja joj povecao kuhinju.
Godisnje 3 sedmice na kucne poslove a ostalo na mahalanje, fb, gledanje tv-a, ispijanje kafa sa jaranicama itd. pa ovo je sramota. sta bi one radile ostatak dana kad ne idu na poso? jeb alle se sa komsijama