lifestyle
6

Žena sjela u pogrešan autobus, vratila se kući poslije 25 godina

Sarajevo-x.com
Žena iz Tajlanda koja je prije 25 godina, s namjerom da ode na kraći put u Maleziju, sjela u pogrešan autobus, konačno se vratila kući.

Jaeyana Beuraheng svojim osmero djece objasnila je kako se slučajno ukrcala na autobus za Bangkok umjesto za Maleziju, a potom je opet presjela u pogrešan autobus. Kako ne govori ni engleski ni tajlandski, nije mogla nikome objasniti svoju situaciju, piše londonski Times.

Beuraheng, koja govori samo Yawi dijalekt koji koriste muslimani u južnom dijelu Tajlanda, rekla je kako su je buka i promet u velikom gradu zbunili i dezorijentisali, zbog čega je ponovo presjela u pogrešan autobus koji ju je doveo u Chiang Mai, blizu granice sa Burmom.

Nesretna žena rekla je kako je pet godina prosila na ulicama te da nikome nije mogla objasniti odakle dolazi. Čak je bila uhapšena 1987. godine kao ilegalni imigrant, ali ni tada vlasti nisu uspjele saznati njeno porijeklo.

Tek prošlog mjeseca, kada su u hostel za imigrante u kojem je boravila stigla tri studenta iz njenog rodnog sela i kojima je uspjela objasniti svoju situaciju, Beuraheng se uspjela vratiti kući.