Savršeni trenutak
0

Želite tražiti povišicu? Astrolozi donose povoljne datume za svaki horoskopski znak

DP
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Želite zarađivati više novca? Naravno da želite. Stručnjaci savjetuju da povišicu tražite najviše jednom godišnje jer je jako važno odabrati savršeni trenutak kako biste to ostvarili.

Tražiti više novca za svoj rad sasvim je uredu, ali obratite pažnju koji je to dan. Ako se ne možete odlučiti i stalno se vrtite u krug, Cosmopolitan je s astrolozima sastavio listu povoljnih datuma za svaki horoskopski znak. Vrijeme je da tražite dugoočekivanu povišicu.

Ovan

Ove godine ste dodatno nestrpljivi i želite što prije tražiti povećanje plaće zato ćete kozmički biti privučeni da je od šefa tražite 7. maja, 3. augusta i 18. augusta. Postoji mogućnost i da ćete 21. novembra dobiti neki novčani bonus, a nećete ga morati tražiti.

Bik

Šta god da radite, ne tražite povišicu za vrijeme retrogradne Venere (razdoblja od 13. maja do 25. jula). Finansijska obećanja koja dobijete u tom razdoblju nisu sigurna i vjerojatno se neće ostvariti. Ne brinite se, nakon što se retrogradna Venera povuče u jutro 25. juna, možete tražiti povišicu. Ako ipak ne želite rizikovati s tim danom, možete je tražiti 3. augusta i 15. decembra.

Blizanci

Iskoristite svoje odlične prodajne sposobnosti i pregovarajte sa šefom o povišici tokom tri Merkurova retrogradna ciklusa u 2020. godini - od 16. februara do 9. marta, zatim od 17. juna do 12. augusta i na kraju, posljednje povoljno razdoblje je od 14. oktobra do 3. novembra.

Rak

Ne budite sramežljivi. Stavite svom šefu do znanja da zaslužujete puno više novca za posao koji obavljate. Govorite iz srca, i u razdoblju od 9. do 21. marta možete dobiti dugoočekivanu povišicu. Sljedeće povoljno razdoblje je tek 18. augusta jer će retrogradni Mars jesensko razdoblje učiniti jako komplikovanim. Jedino povoljno razdoblje u tom je razdoblju 21. novembra.

Lav

Savršeni dani da tražite povišicu od svog nadređenog su 4. marta, 22. aprila, 25. juna i 12. oktobra. Tražite željeni iznos i objasnite svom šefu da niste dovoljno plaćeni za posao koji ste napravili do tad i da vam je potrebna motivacija za daljnji rad.

Djevica

Vaša bi plaća trebala biti povećana 21. marta, 21. juna i 29. decembra, zato pitajte svog šefa za povišicu na jedan od tih dana. Nemojte ni pokušavati tražiti povišicu za vrijeme retrogradne Venere (13. maja - 25. juna) i retrogradnog Marsa (9. septembra - 13. marta), a ako se ipak odlučite za ovo razdoblje, budite spremni da povišica neće biti ona koju očekujete.

Vaga

Vaše savršene vještine za privlačenje zarade bit će vam od koristi u pregovorima za povišicu. Najbolje bi bilo da razgovor o dodatnom novcu sa šefom obavite 7. maja, 20. jula, 7. i 11. augusta. Ako se ipak ne usudite, imat ćete povoljno razdoblje i na jesen, posebno 15. i 21. novembra.

Škorpion

Jedan je od najboljih datuma u ovoj godini za Škorpione 9. marta. Pored ovog datuma, povišicu možete tražite i 5. maja, 22. juna, 5. jula i 30. novembra.

Strijelac

Na vašu nesreću, povišica vam je potrebna odmah. Međutim, ovo razdoblje nije povoljno za vas. Kako se ne biste kockali, razgovarajte sa šefom o povišici na jedan od ovih dana - 21. juli, 5. august, 2. septemar i 29. decembar.

Jarac

Vaše će finansije biti poljuljane sve do 1. aprila, ali pričekajte malo prije nego što odlučite od šefa tražiti povišicu. Ako je budete tražili prije jula, dobit ćete mrvice u odnosu na ono što želite i zaslužujete. Povoljno razdoblje da pitate svog nadređenog za više novca je 1. jula, 3. augusta, 18. augusta ili 1. oktobra.

Vodolija

Prvih pet mjeseci 2020. godine neće vam donijeti puno novca, ovdje se posebno misli na vaše poslovne napore. Zato ćete imati više razloga razgovarati sa svojim šefom 7. maja, 5. jula, 2. septembra ili 21. decembra.

Ribe

Ovo je vaša godina. Zgrabite što više novca možete. Kada su u pitanju napredovanja na poslu i plaća, za vas je ova godina dodatno sretna. Posebno obratite pažnju na sljedeće datume ako želite dobiti pozamašnu povišicu - 24. mart, 5. juni, 5. juli i 21. decembar.