{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Žene u kupovini godišnje potroše 48.000 kalorija

S
15.1.2010. u 11:51
0
3
Žene u kupovini godišnje potroše 48.000 kalorija
0
Žene u kupovini godišnje potroše 48.000 kalorija
Savršen izgovor za dame koje vole kupovati sada je potreba da skinu suvišne kilograme, jer je nova studija otkrila da šetanje od jedne do druge prodavnice u potrazi za onim što im se sviđa sagori u prosjeku po 385 kalorija svake sedmice.
Žene u prosjeku pređu 247 kilometara godišnje u potrazi za sniženjima, piše NY Daily News.

Anketno ispitivanje preko 2.000 žena u Britaniji pokazalo je da se osjećaju iscrpljenije nakon jednog dana u kupovini nego nakon vježbanja u teretani.

Sedmično u prosjeku pređu 4,8 kilometara i provedu oko 2,5 sata tražeći idealne komade odjeće, obuće, kozmetike ili namirnice.

Muškarci, na drugoj strani, na istu aktivnost utroše u prosjeku 50 minuta i pređu 2,4 kilometra sedmično.

Svaki put kad krenu u shopping žene u prosjeku naprave 7.305 koraka, što je skoro tri četvrtine koraka dnevno predviđenih za zdrav život. Ako tome dodate težinu kesa koje nose - dobijate ekvivalent treniranju u teretani.

Izračunato je da tri sata provedena u kupovini mogu pomoći u sagorjevanju 495 kalorija koliko ima veliki hamburger. Dva sata u kupovini sagori 283 kalorije, koliko ima kafa s mlijekom.

Čak 45 posto anketiranih žena izjavilo je da ne pauziraju dok se potpuno ne iscrpe, a jedna odvojena studija utvrdila je da žene sagore oko pet kalorija u svakoj minuti kupovine, što je 48.000 kalorija godišnje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: