Zdravlje
0

Vježbajte uz Top Shop i osvojite vrijedne nagrade

Sponzorirani članak
Bez obzira da li ste mladi i mislite da vam vježbanje "ne treba jer dovoljno dobro izgledate“ ili ste u poznijim godinama, pa mislite "to više nije za mene“, zapustiti svoje tijelo nikada nije dobra odluka, bez obzira na sve moguće izgovore.
Umjetnici smo izvrdavanja, pa nam nisu ni strane rečenice tipa "mrsko mi“, "nemam vremena“, "nemam na čemu vježbati“, "sve je to veoma skupo“, itd.

Međutim, svi smo mi svjesni da ovakvi izgovori ne piju vode. Vježbanje već odavno nije skupo, vrijeme za isto se uvijek može pronaći, a danas na tržištu postoji obilje sprava za tzv. pasivno vježbanje koje će vam uštedjeti vrijeme i novac. Nije dovoljno samo vježbati. Morate u tome i uživati, ali i raditi vježbe pravilno. Tek tada ćete doći do željenih rezultata.

Također, ne očekujte čudo preko noći. Preispitati svoj način ishrane je također jedan od potrebnih poteza prije nego što uopšte pomislite na teretanu ili na kupovinu sprave za vježbanje kod kuće.

Pri odabiru rekvizita i sprava za vježbanje se morate pažljivo raspitati. Tu treba pristupati individualno. Ne odgovaraju svima sve sprave i sve vježbe. Kada konačno pronađete one koje vama najbolje odgovaraju, počnite polako i ne odustajte. Ako ne uspijete u potrazi – danas postoji mnoštvo fitness centara u našoj okolini koji vam mogu pružiti potrebne informacije, ali i usluge. Zašto ne vježbati sa prijateljima, partnerom, poznanicima?

Zapuštanje tijela obavezno vodi do pojave novih i eskaliranja starih zdravstvenih problema. Još ako ste pušač, pijete, ne krećete se dovoljno, sjedite po čitav dan ispred kompjutera... višak kilograma i bolovi u leđima su samo jedan od mogućih ishoda takvog načina života.

Ipak, prvo treba poznavati svoje tijelo prije nego ga podvrgnete "mučeništvu“ novog načina života. Počnite tako što ćete prepoznati oblik svog tijela. Onda nastavite raditi na korekcijama – struka, stomaka, bokova...

Mi vam predlažemo da se usput i zabavite – pridružite se velikoj Top Shop nagradnoj igri i osvojite neku od super cool nagrada – Sony digitalna kamera, Ipod Touch 32 GB, Orbitrek Elite... Jednostavno, lagano i u samo par klikova.

I da, samo da napomenemo: u ovoj nagradnoj igri SVI učesnici dobijaju poklon – knjiga "Osnovne aerobne vježbe i prednosti GI dijete“. Mi smo vam ponudili početak. I to zabavan. Ova knjiga će vam pružiti mnoštvo informacija i savjeta o zdravoj ishrani, pravilnom načinu života i kako lagano započeti sa vježbanjem.

Do vas je da nastavite i tako izbjegnete neugodne zdravstvene probleme koji se mogu pojaviti u zrelijim godinama.