Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Stvar je u tome sto oni koji uzrokuju, proizvode i prodaju navedene otrove se ne kaznjavaju ni na koji nacin tako da se to trovanje nastavlja sve dok mogu. Pesticidi se koriste kao voda a giganti poput Monsanto korporacije ne da samo proizvode pesticide vec kontrolisu cijeli ciklus, od genetski modificiranog sjemena, pesticida, dubriva, do lijekova i vakcina. Tako imaju punu ekonomsku kontrolu trzista gdje tempiraju potraznju i ponudu odnosno trovanje i lijek.
Ove trans nacionalne korporacije to pokusavaju da kao sistem uspostave na cijeloj zemaljskoj kugli a kad smo imali one poplave oni su donirali sjeme u BiH, naravno genetski modificirano jer tako garantuju nestanak prirodne organske hrane odnosno sjemena koje taj plod obezbjedi seljaku, sto ga osamostali d ane mora kupovati sjeme svake godine. Inace su vec uspostavljene banke sjemena koje ce sutra to sjeme trgovati.
@johnnsmith Naj bogatiji covjek Bill Gates kao vlasnik dionica Monsanto ovaj projekat trenutno implementuje u Africi gdje ce zaduziti taj narod mikro kreditima kako bi uzgajali hranu koju ce on izvoziti u SAD a Afriku ponovo u sluge pretvoriti samo kao sve danas na moderni sistem van granica i zakona demokratije, vec na ostrvu kojem vlada nered i rat jer su bogati prirodnim resursima. Taj kontekst odnosno ti ratovi obezbjeduju da korporacije poput Monsanto rade sta hoce van ikakvog zakona
ni u nas nije nista bolje psenica se najmanje 3 puta tretira pesticidima, voce vise od 5 puta, povrce takodje pa o cemu pricamo..svi smo mi taoci globalizacije i napucenosti zemlje u borbi za stvaranje sto vise hrane..
Velika Britanija je inace poznata po veoma losoj kuhinji, totalno nemastovitoj. Ali u zadnje vrijeme su se poceli popravljati koliko mogu da vidim. Ja svom svom djetetu nikad ne bih mogao dati da jede junk food, samo zdravo i umjereno, bez previse slatkisa i gluposti. Drago mi je sto se i kod mladjih roditelja kod nas budi ta svijet, pa gledaju kako hrane klince.
To je zato sto ljudi secer i dalje ne uzimaju za ozbiljno, a reklame tek tako "upijaju" i uzimaju za ozbiljno i to se desava godinama. Cokolada se toliko uzdise a probajte da jedete sam kakao. Nista bez secera, masti, droga...