Zdravlje
383

U Sarajevu otvoren specijalizovani Vitamin shop: Posebna briga za zdravlje

Piše: N. N.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Tokom posljednjih decenija, svjedoci smo užurbanog načina života, gdje zbog stalnog nedostatka vremena, nedovoljnu pažnju posvećujemo zdravlju i njegovom očuvanju.

Kao nikada ranije, izloženi smo mnogobrojnim savjetima kako da život učinimo kvalitetnijim, a da istovremeno budemo zdravi i vitalni. Ipak, sve veći broj umornih, nezadovoljnih, gojaznih i bolesnih osoba, dokaz je da još uvijek nismo svjesni značaja uvođenja zdravih navika i promjene stila života.

Sa nastojanjem da se na pravi način suoči sa najaktuelnijim problemima današnjice, Javna ustanova "Apoteke Sarajevo", otvara prvi specijalizovani "Vitamin shop" na teritoriji Bosne i Hercegovine, stavljajući time akcenat na ulogu vitamina i minerala kao prirodnih supstanci od suštinske važnosti za razvoj, rast i pravilno funkcionisanje organizma.

Sarajevo je od danas bogatije za jedan potpuno novi koncept Vitaminskog shopa, smješten u starom dijelu grada, dizajniran po modernim svjetskim standardima, u kojem možete pronaći širok asortiman zdrave hrane, dodataka prehrani, vitamina i minerala, namijenjen svim uzrastima, gdje se poseban akcenat stavlja na brigu o zdravlju sportista, trudnica, beba, djece, osoba u mlađoj, srednjoj i starijoj životnoj dobi.