Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Obična mamipara. Jedina razlika između ovog i color - dopplera je što ovaj ima ljepšu sliku. Suštinski, jedan i drugi prikazuju isto. Ako je operater nesposoban, neće mu pomoći ni da mu heklana slika izlazi. Zar Kurjak nije u zatvoru zbog trgovine matičnim ćelijama? Zašto Senka Mesihovič Dinarević ne odgovara za smrt 24 bebe na pedijatrijskoj klinici 2007.? Pokrenuta istraga protiv šefice Pedijatrijske klinike Tužiteljstvo Kantona Sarajevo otvorilo je u utorak istragu protiv dr. Senke Mesihović - Dinarević, šefice Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. “Tužiteljstvo je donijelo odluku o pokretanju istrage protiv šefice Pedijatrijske klinike, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo protiv zdravlja ljudi, a što je utvrđeno na osnovu do sada prikupljenih dokaza i nalaza obdukcija beba Malagić i Mekić. Tužiteljstvo je ocijenilo da postoji osnovana sumnja da je dr. Mesihović - Dinarević, kao odgovorna osoba, propustila provođenje obaveznog unutarnjeg nadzora nad stručnim radom zdravstvenih radnika na Pedijatrijskoj klinici, po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti”, doznajemo u Tužiteljstvu KS. Nezvanično saznajemo da je obdukcija beba Mekić i Malagić pokazala da se radi o upali mozga, odnosno o sepsi. Podsjećamo, Tužiteljstvo KS je otkrilo da su na ovoj klinici tokom aprila umrle 24 bebe, odnosno da je u osam dana preminulo osam njih. Slučaj je dobio medijsku pozornost nakon prijave roditelja preminule bebe Nejre Malagić, koji su osoblje bolnice krivili za nemarnost. Ubrzo je uslijedila ekshumacija bebe Mekić u Bugojnu, čije tijelo je prebačeno u prosekturu u Tuzlu na obdukciju. Iako je Tužiteljstvo KS tek u utorak dalo svoju prvu ocjenu, prvi ljudi KCUS-a i njegovog Upravnog odbora su ubrzo nakon pokretanja istrage donijeli zaključak kako osoblje Pedijatrijske klinike nije krivo za smrt ovolikog broja beba. Podsjećamo, ovu odluku UO je donio samo na osnovu djelimične dokumentacije, budući da je Tužiteljstvo još nekoliko dana ranije izuzelo potrebnu dokumentaciju iz ove bolnice! Oslobođenje 16.5.2007.
Samo na pomen imena "priznatog i cijenjenog doktora Asima Kurjaka" vraćaju mi se slike strave i užasa, horora kojeg sam prošao u njegovoj klinici u Zagrebu. To je monstrum kojem je stalo samo do bogatih parova kojima će uzeti novac, a do pacijenata niti malo. Iskreno se nadam da "cijenjeni prof. dr. A.K." neće imati svojih prstiju u ovom projektu, kojemu želim sve najbolje kao i svim mladim ljekarima koji će koristiti ovu metodu, a narvno, najviše zbog pacijentica da se ne moraju ponižavati po Zagrebu i Ljubljani.
Insomnia Ultrazvučna dijagnostika i praćenje razvoja fetusa služe upravo zato da se na vrijeme spriječi rađanje idiota poput tebe. Da se tvoja mama podvrgla testu, danas bi imali na Klixu jednog morona manje. Sad je kasno!
@petarpetrovic daj adresu a ti makar čokoladu pošaljem za ovaj komentar.
Kolka je tarifa
2000 eura pregled