Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
konačno došlo hajvanima iz dupeta u glavu...koja zatucanost, ne vakcinisati djecu..i to imamo u 21. vijeku u Bosni !!!
Ljudi moji kada dobijete sirup najobicniji ima uputstvo.... nus pojave i sve ostalo navedeno. Kako to da nikome ne dozvoljavaju da procita uputstvo sa vakcine???? Ja znam sta pise, pa bih zamolio svakpg roditelja neka nade nacin da procita, i na osnovu toga odluci fal ce vakcinisati ili ne.
Ne nasjedajte na propagandu, statistika je najbolja nauka, u posljednjih 20 godina imate jedno djete od 6 mjeseci koje je podleglo od morbila, za to vrijeme imate preko 1000 osakacene djece, sami birate, hocete li napraviti farmaceutskog zavisnika ili normalno dijete.
Notorna laz
Koja statistika?
Rayhan, ne pricaj gluposti. Daj mi te statistike, link da vidim. Febrilne konvulzije uopste nisu opasne kod djece kad ih dobiju, to je zadnje istrazivanje koje jenprovedeno kod djece i nisu opasne kao obicne konvulzije koje se javljaju mimo febriliteta. Nemaju nikakav negativan uticaj na mozak djeteta i za takvu situaciju ne treba davati nikakav lijek djetetu. Sto se tiče autizma, to je najveća glupost, nauka ni dan danas za patofiziologiju autizma se ne zna, nema veze sa vakcinama...
@rayhan A to sto je sud presudio znaci odmah da je 100% tacno da vakcina izaziva autizam? Hajde razmisli sta pricas hahah. 1 argument (koji usput nista ne znaci, jer sud grijesi, a i svakako oni nisu relevantni strucnjaci) da vakcina izaziva autizam, protiv hiljade istrazivanja koji pokazuju suprotno. Na koju stranu da stanemo? Hmmm... Mozda na stranu ove jedne anegdote?
MPR?
@rayhan Jesi ti stvarno toliko glupa? Dokazati da ne postoji veza? Mislis hiljade naucnih radova koji upravo pokazuju da nema korelacije, a ni jedan validan koji pokazuje vezu izmedju vakcine i autizma? Dakle s jedne strane nauka, a sa druge strane subjektivni roditelji cije je dijete dobilo autizam i onda pokrenu kampanju protiv vakcine iako vakcina nema veze s tim jer KORELACIJA nije isto sto i UZROK...
@rayhan Isto onaj vic, popio covjek 10 piva a onda poslije toga pojeo sampitu i bilo mu muka, al nije od piva nego od sampite... Nauci sta znaci je naucni princip i kako argumenti funkcionisu, jer subjektivnost i necije licne anegdote nisu validan argument.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)