{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tinejdžerka alergična na vodu (!)

S
28.2.2008. u 11:15
0
0
Tinejdžerka alergična na vodu (!)
0
Tinejdžerka alergična na vodu (!)
19-godišnja Ashleigh Morris iz Melburna ne može plivati, ni uživati u toploj kupki, a niti tuširati se nakon stresnog dana na poslu - alergična je na vodu! Čak i u toku znojenja dobije bolan osip.
Australska tinejdžerka alergična je na vodu bilo kakve temperature od svoje 14. godine, objavio je Daily Mail. Ona boluje od veoma rijetke bolesti kože nazvane Aquagenic Urticaria, za koju je dosad u svijetu dokumentovano svega par slučajeva.

Kada Ashleigh pokvasi svoje tijelo dobije užasne bolove i svrbež kojima treba dva sata da popuste. A kada se tušira mora to uraditi u roku od jedne minute i veoma je bolno iskustvo. Ova kratka tuširanja su jedini kontakt australske djevojke sa vodom."Često mi govore 'O moj Bože, kako se pereš?', što me čini prljavom, ali ja sebe smatram veoma čistom osobom", rekla je Ashleigh.

"Iako moj osip nije tako vidan i često izgleda kao bolest, osjećaj je mnogo gori nego što izgleda. Nekada sam se znala toliko češati da bih i raskrvarila", dodala je Ashleigh.

Iako ima ovu rijetku i neugodnu bolest, Ashleigh vodi prilično normalan život kao i svaki zdravi tinejdžer. Trenutno studira žurnalistiku i odnose s javnošću, a ujedno i radi u uredu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: