Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ne pretjerujte 15-20 x dnevno??? ipak svima treba ugradit senzor kako bi lakse i bez ubadanja imali kontrolu nad bolescu..zasto domace unovativne firme se ne bave ovim i prodaju na domacem trzistu domaci proizvod, jeftinije a i korisno nego bacati novce vani
naša djeca se bodu i kad ne mjere šećer 😄
Dijabeticar s Tip 1 ima 3 glavna obroka i 3 uzine, sto znaci da su to minimalnih 6 uboda. onda ide mjerenje nakon 2h da se vidi treba li se uvesti korekcija kratkodjelujucim inzulinom. Da ne spominjem hipoglikemije u periodu od 2 do 4h ujutru, pa sjedis ko idiot i cekas da se podigne secer, a tijelo u goloj vodi, srce lupa i treses se kao da se -50. Pa krenes nekad da se pocastis necim slatkim, vrisne na 20. Pa vid zeza, pamcenje prekida. Najvecem dusmanu ne bih pozelila dijabetes.
naša djeca se još bodu 20-30 puta da ubrizgaju nešto drugo....... :(
Brine vas što odrasli dobijaju samo 50 trakica za 50 dana, a za dan dijabetičara ste organizovali besplatno mjerenje šećera za prolaznike, umjesto da ste te trakice podijelili dijabetičarima. Zbog čega lažete da se dijabetičari bodu 15-20 puta dnevno, znaci za 3 obroka treba se ubosti 6 puta ukupno, prije i poslije svakog obroka. Kako vas nije stid.
Ja imam DM Tip 1 i dnevno sam se bola po 10x dok nisam CGM senzor stavila. Da vidis grafove skakanja i padanja, usutio bi. A djeca imaju hormonalne promjene i njihov secer je kao roller-coaster. Ako nemas u kuci i ne znas, suti. Ove trakice od danas su poklon od sponzora a inace kutija kosta 37KM. Ne mogu sponzori nas sve finansirati. Nas treba Zavod da finansira. Dakle, ne znas i suti!
@Faih37v25 Bolje je pametno sutjeti pa da samo pojedinci misle da si glup nego izvaliti ovaku glupost pa da svi vide. Moja kcer ima dijabetes T1 i ovo sta Spartancica pise je sve istina. Noci i noci neprespavane. Secer sad 4.0, a za pola sata 14. A nista u medjuvremenu nije pojela. Jedan dan sve ok, drugi dan po 5-6 padova i skokova do 20. Zato je pametnije sutjeti nego pricati o necemu sta ne znas.
Kaže djeca sa dijabetisom se moraju zdravo hraniti. Je li to znači da ko nema može jesti smeće koje nam se servira, od brze hrane, kola, čokolada i čega sve ne.
@chandlerbing7 ne to ne znaci to, ali djeca sa dijabetesom imaju odmah reakcije na neuravnotezenu ishranu, dok ostala djeca mogu sebi dozvoliti luksuz nezdrave hrane a da ne padnu u komu
Ovo je samo jedan dokaz više da drzava i njeni organi vode politiku za starijr , omladina koja je budućnost ostavlja se na cijedilo i prepuštena su sama sebi. Omladino školuj se i put pod noge.Idite tamo gdje poštovanje i pamet se cijeni.
Zašto u apotekama nema antikoagulanasa,svjesno rade da rizične skupine izumru što prije.