Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dobro bi bilo da uz ovo ugrade i brojčanik .... ;)
a u bicku matericu !
Samo za informaciju.... U Turskoj,tačnije u Antaliji, je prvi put u svijetu izvršena transplantacija materice,a nakon toga je kod žene ,kojoj je urađena transplantacija izvršen postupak vantjelesne oplodnje i embriotransfer. Došlo je do trudnoće. Trudnoća je uspješno i okončana,žena je porođena carskim rezom,te nakon toga urađena retransplantacija materice,tj.odstranjivanje. Imao sam priliku da upoznam doktoricu koja je bila na čelu tog projekta.Inače sam iz te branše pa bih molio da se ne daju krive informacije... Ovo je prava nformacija i može se lako provjeriti na netu
Zavjera. -.-
@cupo dobro je covjek rekao.osim vrijedjanja naravno.nema veze maternica sa genima zametka.a to sto im ne ide da organ zadrzi i sve svoje funkcije to je druga stvar.
pa treba li tijelo osobe kojoj se ugradjuje ili usadjuje maternica da prihvati tu maternicu? može li se desiti da tijelo ne prihvati maternicu?
Naravno da moze, coopo sta je tebi sporno u vezi ovog?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
još jedan korak naprijed za medicinu i veliki korak za čovječanstvo...
Neka im je sa srecom, nadam se da ce uspjeti. Jer ako uspije mnogima zenama ce vratiti nadu.
ako dobije "matericu" od sestre..znači li to da će svojoj kćerki biti djelimično i tetka? otac i tata i tetak? kuda smo mi krenuli sa ovim dostignućima..Bože sačuvaj.
samo inkubator?! nema nikakve veze sa ostatkom organizma? pa ako je samo jebbeni inkubator..zašto to predstavlja toliko naučno dostignuće da inkubator premjeste iz jedne žene u drugu??? trebam li sačekati da izvadiš mozak svoj iz inkubatora da razmslis o tome doktore?! revolucije jedan..čuj kreten i neznalica i naučno i moralno zaostali balkanac. nek si mi ti napredan bas kao i većina vas naprednih balkanaca. obriši hape i razmisli malo o prirodi i prirodnim ciklusima i održavanju prirodnog balansa virusu jedan ograničeni. ti da mi spominjes moral. fujjj
nece, u zid maternice se zakaci plod odmah nakon oplodnje i tu se razvija. Maternica ne utice na genetski sastav ploda.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nista u poredjenju s nama gdje se dijete rodi,a otac sterilan:)
to nije nauka,to je čudo... ;)
E koja smo mi zabit...