Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Film The Constant Gardener (2005) http://www.imdb.com/title/tt0387131/?ref_=nv_sr_3
Film otkriva ste se desavalo i desava u Africi vezano za HIV i farma industriji, extra film
Lijek je vjerovatno davno pronadjen ali je patent preuzela farmaceutska kuca koja prodaje i lijekove koji su manje efikasni a održavaju bolesnike u životu. Njima nije u interesu da se ljudi izlječe več da budu stalno (dugorčno) bolesni kako bi stalno imali mušterije. Ružno zvuči ali je tako. Ista situacija je i sa pojedinim tipovima raka.
Moguce je, itekako je moguce. Velike su pare u pitanju!
Ali se onda postavlja pitanje sto su napravili lijek za Hepatitis C? Po toj logici mogli su ostaviti samo terapiju? Sa jednim dijelom komentara se svakako slazem. Razvoj lijeka nije isplativ pogotovo sto su vecina oboljelih ovi jadnici u Africi, pa mislim da su fokusirani na terapiju.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)