{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Što više djeca gledaju TV to im je obim struka veći

16.7.2012. u 12:06
18
12
Što više djeca gledaju TV to im je obim struka veći
18
Što više djeca gledaju TV to im je obim struka veći
Svaki dodatni sat koji djeca provedu u gledanju televizije kasnije će loše utjecati na njihov život. Zapravo loše stvari po njihovo tijelo će se pokazati već do desete godine.
Svaki dodatni sat u gledanju TV-a ostavit će traga na obim njihovog struka i atletske sposobnosti, već do njihove desete godine, tvrde naučnici.

Djeca koja su do svoje desete godine gledala TV u prosjeku 18 sati sedmično i to od ranog djetinjstva, odnosno od svoje četvrte godine, imala su obim struka veći za 7,6 mm, u odnosu na djecu koja su TV gledala oko 14 sati sedmično, pokazalo se u istraživanju Univerziteta u Montrealu.

Ljekari očekuju da će rezultati ovog istraživanja još jednom podstaknuti razmišljanja o tome koliko pretilost utječe na kvalitet života i to već kod djece.

Dr. Linda Pagani upozorava da pretjerano sjedenje ispred TV-a jednostavno nije dobro i da kod djece, ali i kod odraslih nužno vodi pretilosti u većini slučajeva.
U posljednjih nekoliko desetljeća u zapadnom svijetu sve je više pretile djece, čemu su uzrok brza hrana i grickalice koje djeca jedu, kao i mnogo vremena koje provode ispred TV-a, uopće se ne baveći sportom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: