Borba protiv dijabetesa
402

Srednja medicinska škola Jezero organizovala besplatnu kontrolu šećera u krvi

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Povodom 14. novembra – Svjetskog dana borbe protiv šećerne bolesti, JU Srednja medicinska škola - Jezero Sarajevo i Novo Nordisk Pharma d.o.o. organizovali su besplatnu kontrolu mjerenja šećera u krvi.

Kako je objašnjeno, događaj je organizovan s obzirom na sveučestaliju pojavu i razorno djelovanje dijabetesa, odnosno šećerne bolesti na organizam u cjelosti.

Pregledi su obavljeni na Trgu fra Grge Martića u Sarajevu, a mjereni su besplatna kontrolna mjerenja šećera u krvi, krvnog pritiska, izračun indeksa tjelesne mase, saturacije i pulsa.

Javna se ustanova Srednja medicinska škola – Jezero Sarajevo, od samog osnivanja, u svom radu oslanja na najsavremenije metode obrazovno-odgojnog rada uz korištenje modernih tehnoloških dostignuća, a to rezultira uspjesima iz kojih se crpi dobrobit za cjelokupnu društvenu zajednicu.

Pored primarne zadaće obrazovanja medicinskih sestara-tehničara, Škola realizira čitav niz projekata koji imaju za cilj edukaciju lokalnog stanovništva o potrebi prevencije i očuvanja zdravlja. U sklopu našeg rada realiziramo čitav niz projektnih aktivnosti koje imaju za cilj jačanje svijesti o potrebi prevencije bolesti i očuvanje zdravlja.