{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


S tri jednostavne vježbe do ravnog stomaka

3.11.2013. u 10:11
0
53
S tri jednostavne vježbe do ravnog stomaka
0
S tri jednostavne vježbe do ravnog stomaka
Ukoliko želite imati ravan stoma, ali se plašite povreda tokom vježbanja ili prevelike iscrpljenosti, postoji rješenje. To su tri jednostavne vježbe, koje će, uz kombinaciju sa svakodnevnom dvadestominutnom šetnjom, dati željeni rezultat.
1. Lezite na pod tako da vaša leđa imaju puni oslonac, a ruke stavite iza glave. Noge savijte pod uglom od 45 stepeni, a potom desno koljeno primaknite što bliže prsima dok ispravljate lijevu nogu. U isto vrijeme rotirajte gornji dio tijela tako da vaš lijevi lakad dotiće desno koljeno, a potom obrnite postupak. Ovu vješbu ponavljajte tri puta dnevno u trajanju od jedne minute.

2. Sjedite na pod, savijte koljena, a stopala položite na pod i nagnite se nazad, a potom ispravljajte noge tako da vaše tijelo napravi pravi ugao. Zategnite svoje stomačne mišiće kako bi održavali ravnotežu. Ruke pružite u visini ramena do svojih koljena. U tom položaju se zadržite pet sekundi i vratite se u početni položaj. Ovu vježbu ponovite pet puta dnevno.

3. Lezite licem prema poud a potom se podignite na nožne prste i oslonite na podlaktice, tako da vaši laktovi budu savijeni pod uglom od najmanje 90 stepeni. Svoje stomačne mišiće i butine držite zategnutim, a noge neka budu ispravljene. U tom položaju ostanite deset sekundi. Vježbu ponavljajte tri puta dnevno. Morate napredovati tako da u položaju možete izdržati po 40 sekundi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: