Zdravlje
66

Rekordan broj polaznika: Otvorena četvrta sezona Škole trčanja Klix

Piše: M. N.
Foto: E. H./Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
U Cinema Cityju danas je održana info sesija kojom je otvorena četvrta sezona Škole trčanja Klix. Za zdrav i aktivan način života ove godine se odlučio rekordan broj polaznika.

Sesiji je prisustvovalo blizu 200 osoba, a u Školu trčanja prijavilo se više od 300 osoba. Na današnjem druženju mogli su saznati koje društveno odgovorne aktivnosti očekuju ovu Školu, kako će izgledati treninzi i gdje će putovati i družiti se.

"Posebnu pažnju posvetili smo motivaciji i ishrani, te smo dali prostor bivšim polaznicima da ispričaju svoja iskustva iz prethodnih godina. Nakon sesije imali smo i druženje uz cijeđene sokove", rekao je Erol Mujanović jedan od trenera Škole trčanja Klix.

Prvi trening planiran je u utorak, 29. marta u 18 sati. Polazna tačka je ulica Franje Račkog. Tim Škole je entuzijastičan i nestrpljiv, te jedva čekaju da počnu s treninzima. Od ove godine bit će tri grupe.

"Polaznike savjetujemo da budu strpljivi jer se radi o navikavanju tijela od nekoliko sedmica. Ne treba očekivati rezultate prebrzo. Bit ćemo blagi prema njima i polako će napredovati. Oni samo trebaju doći u opremi za trčanje i naoružani osmijehom i pozitivnom energijom", rekao je Mujanović.

Iskusni trener savjetuje da posljednji obrok polaznici imaju dva do tri sata prije treninga kako bi se hrana svarila jer u protivnom krv neće biti usmjerena na mišiće već na želudac što će otežavati vježbanje i trčanje.

"Bitno je da piju dovoljno vode tokom dana. Prvi trening će biti lagan i trebat će dvije sedmice da se upoznamo i stabilizujemo sistem za ovu godinu", kazao je Mujanović.