{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Recite svom šefu šta zaista mislite o njemu

S
14.1.2010. u 10:20
0
5
Recite svom šefu šta zaista mislite o njemu
0
Recite svom šefu šta zaista mislite o njemu
Tim britanskih naučnika u najnovijoj studiji donosi ohrabrujuće vijesti za sve one koji zbog šefova na poslu doživljavaju nervne slomove. Naime, najbolja stvar koju možete napraviti za svoje zdravlje je da kažete svom šefu šta zaista mislite o njemu. To će ujedno pomoći i menadžmentu da bude bolji i efikasniji.
Istraživanje je prezentovano u četvrtak na konferenciji psihologa u Brightonu. Tu se između ostalog govorilo o tome kako treba dozvoliti radnicima da ocjenjuju svoje šefove, a sve u svrhu zdravijeg, sretnijeg i opuštenijeg radnog okruženja.

Istraživači su razdvojili grupu od 150 šefova na dvije grupe. Jedna grupa je mogla da osjeti reakcije svojih radnika i da čuju njihovo stvarno mišljenje, dok je druga bila pošteđena toga.

"Kad se zaposlenici iskreno obrate menadžerima velika je vjerovatnoća da će promijeniti svoj stil poslovanja i biti efikasniji. Radnicima će biti lakše jer će raditi u boljem okruženju i ispustit sav stres i bijes koji se dugo vremena skupljao", rekla je naučnica Emma Donaldson-Feilder, prenosi The Associated Press.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: