Svjetski dan srca
0

Radno okruženje bez duhanskog dima

FENA
Udruženje „Partnerstvo za javno zdravlje“ u saradnji s Federalnim zavodom za javno zdravlje, Federalnim ministarstvom zdravstva i još nekoliko partnera, organiziralo je danas u Sarajevu obilježavanje Svjetskog dana srca.

Izvršna koordinatorica Udruženja „Partnerstvo za javno zdravlje“ Sejdefa Bašić Ćatić izjavila je Feni da je ovaj put tema Svjetskog dana srca "Zdravo radno okruženje“, gdje se naglašava fizička aktivnost na radnom mjestu gdje je to moguće (šetnjom do radnog mjesta, stepenicama umjesto liftom), zdrava ishrana (više voća i povrća umjesto 'brze hrane') i radno okruženje bez duhanskog dima.

Štandovi s promotivnim materijalom postavljeni su danas ispred Katedrale i BBI Centra gdje zainteresirani građani mogu besplatno izmjeriti krvni pritisak te se s medicinskim osobljem posvjetovati o načinima očuvanja srca zdravim.

"Kako bi na Svjetski dan srca promovirali zdravu ishranu, dali smo mogućnost građanima da šetnjom između ova dva štanda prikupe tri markice i dobiju na poklon vrećicu sa organski proizvedenim voćem i povrćem“, kazala je Bašić Ćatić.