{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvi festival psihologije u Sarajevu: Radionice, prezentacije i okrugli stolovi

18.9.2015. u 10:30
104
7
Prvi festival psihologije u Sarajevu: Radionice, prezentacije i okrugli stolovi
104
Prvi festival psihologije u Sarajevu: Radionice, prezentacije i okrugli stolovi
Prvi Festival psihologije bit će otvoren na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu u ponedjeljak, 28. septembra 2015. u 17.30 sati.
Tom prilikom posjetioci će moći vidjeti i izložbu dječijih radova Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica.

U periodu od 28. septembra do 2. oktobra 2015. godine svi posjetioci Festivala psihologije moċi ċe prisustvovati nizu interaktivnih radionica, prezentacija i okruglih stolova koji će im pružiti uvid u aktuelne aktivnosti bh. psihologa, a imat ċe i mogućnost da postavljaju pitanja i učestvuju u diskusijama.

Raspon tema koje su obuhvaćene tokom četiri dana trajanja Festivala, od psihoterapije, mentalnog zdravlja, ovisnosti, školstva, roditeljstva, nezaposlenosti i državnih reformi, idealna su prilika za interdisciplinarnu saradnju i razmjenu znanja i ideja stručnjaka različitih profila, te svih zainteresiranih za ponuđene teme. Prisutni ċe imati priliku družiti se sa nekim od vodećih stručnjaka iz područja psihologije u Bosni i Hercegovini ali i regiona, kao i sa studentima psihologije, koji su također značajni učesnici Festivala.

"Vjerujemo da sve aktivnosti tokom Festivala predstavljaju idealnu priliku za stvaranje novih poznanstava koja će doprinijeti ličnom i profesionalnom razvoju učesnika i posjetioca, a time i općem društvenom razvoju. Festival psihologije u Sarajevu bit ċe dio procesa afirmisanja psihologije kao važne nauke i prakse koja može ponuditi podršku i pomoć pojedincima u svakom životnom stadiju, te utjecati na opće dobrostanje naše zajednice", riječi su Sabine Alispahić, članice organizacijskog odbora i predsjednice podružnice psihologa Sarajevo.Festival je financijski podržala Općina Ilidža, a među partnerima Festivala su Internacionalni Univerzitet u Sarajevu, Filozofski fakultet, FASTO i Zavod Mjedenica, kao i oko 20 volontera studenata psihologije sa Odsjeka psihologije FF I IUS.

Prvi Festival psihologije u Sarajevu osmišljen je na inicijativu članova Izvršnog odbora Podružnice psihologa Sarajevo, s ciljem upoznavanja opće javnosti sa teorijskim i praktičnim aspektima psihologije i prva je aktivnost te vrste ikada u Bosni i Hercegovini.

Ono što je posebno značajno jeste kako je u organizaciji festivala učestvovalo 30 psihologa iz akademskog svijeta i prakse.

Jedan od osnovnih ciljeva je da se psiholozi sa područja Kantona Sarajevo sa različitim aktivnostima uključe u realizaciju Festivala, i na taj način predstave svoj rad našoj zajednici, te pokažu širinu i značaj psihološkog djelovanja u svrhu ostvarivanja dobrobiti zajednice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: