{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prva ordinacija za ljubavne probleme

S
Sarajevo-x.com
5.8.2008. u 10:44
0
1
Prva ordinacija za ljubavne probleme
0
Prva ordinacija za ljubavne probleme
Neki će reći da je ljubavna bol jači osjećaj od same ljubavi. Psiholog Birgit Maurer i savjetnica Auguste Storokan otvorile su u Beču prvu austrijsku ordinaciju za liječenje ljubavnih patnji, svjesne da raskidi i neuzvraćena osjećanja nisu samo mala razočarenja, već krizne situacije, koje su vijekovima bivale inspiracija za pjesme, romane, drame i filmove.
Maurer i Storkan će u ordinaciji za ljubavne probleme pokušati pomoći ljudima da prebrode ljubavne jade, jer smatraju da ovaj problem ne treba smatrati bezazlenim.

"Ljubavna bol ljudima često "oduzme“ racionalno razmišljanje i djelovanje, što okruženje uglavnom ne može razumijeti. To je intimni proces patnje koji se ne može preboljeti izrekama i zahvata sve starosne grupe“, objašnjava Storkan.

"Ljubavna patnja može imati fatalne posljedice na sve životne oblasti. Simptomi mogu biti zapuštanje svakodnevnih obaveza i društvenih kontakata, ali i opšta bezvoljnost. Nisu rijetke ni psihosomatske smetnje, kao želučane tegobe, gubljenje apetita, prejedanje, nesanica i depresija“, dodaje Maurer.

Hram pitomih tigrova

05.08.2008. u 11:00
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: