Ugledni predavači
129

Prva konferencija o alergijama, astmi i atopijskom dermatitisu 11. juna u Sarajevu

Klix.ba
Alergije, astma i atopijski dermatitis su bolesti koje su sve češće dijagnosticirane u BiH. Ova činjenica je bila motiv za kreiranje online zajednice AAA i specijaliziranog medija Klinika.ba koji su ujedno i organizatori prve AAA konferencije, zajedno s Udruženjem doktora porodične/obiteljske medicine.

"AAA konferencija je namijenjena ljekarima, pacijentima i studentima, a održat će se 11. juna 2019. godine s početkom u 11 sati, u Hotelu Hills na Ilidži. Obuhvatit će alergije (nutritivne i inhalatorne), atopijski dermatitis, alergijski rinitis, astmu i zdravu prehranu. Ova konferencija ima za cilj i podizanje svijesti kod opće javnosti, medija i donosioca odluka", poručila je predsjednica Organizacionog odbora, Vildana Mujkić.

Predavači su prof. dr. Zehra Dizdarević, prof. dr. Ediba Saračević, prof. dr. Almira Hadžović-Džuvo i prof.dr. Faruk Alendar.

Konferenciju će otvoriti Direktor ureda Svjetske zdravstvene organizacije u BiH, dr. Victor Olsavszky te prim. dr. Zlatko Kravić, direktor Opće bolnice Abdulah Nakaš.

AAA konferenciju su podržali Federalni zavod za javno zdravstvo, Opća bolnica Abdulah Nakaš, JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo i Udruženje Majka I dijete - Bombon.

"Konferenciji mogu prisustvovati ljekari, pacijenti i studenti koji se prijave na [email protected], najdalje do 8. juna, a učešće je besplatno", dodala je Mujkić.