Promo
3

Pronašli smo uređaje na domaćem tržištu koji pružaju kvalitetan zrak u vašem domu

Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Dolaskom zime i hladnijeg vremena većina ljudi želi u krugu svoje porodice vrijeme provoditi u toplini i udobnosti doma. Kada govorimo upravo o takvim uslovima nijedan detalj ne smije biti manje važan.

Zima obiluje i radostima poput praznika tokom kojih se okuplja porodica, zatim, tu su mnoga druženja, gledanje filmova i brojne druge aktivnosti koje čine da vam cijeli taj period što zanimljivije protekne.

Nezdrave čestice i bakterije utječu na kvalitet zraka

Da bi to druženje i vrijeme koje provodite sa najbližima proteklo što ugodnije, bitno je voditi računa o vlastitom zdravlju kojem će svakako znatno doprinijeti kvalitetan zrak u vašem domu. Ukoliko većinu vremena provodite u zatvorenom, postoji mogućnost da on nije mnogo bolji od onog zagađenog vanjskog zraka koji se često zna pojaviti usljed zime.

Nezdrave čestice, bakterije, virusi, grinje i pelud postoje u svakom domu jer je riječ o zatvorenom prostoru i to može biti posebno neugodno i nezdravo za osobe koje pate od određenih alergija, ali i za one koji nemaju takve probleme.

Osim toga, trudeći se da postignete što topliju temperaturu u domu, dolazi do toga da grijanje isušuje zrak što utječe na izgled vaše kože i kose te disajne organe.

Tako dolazimo do trenutka kada nas zimski period osim na tople napitke, ugodna kućna druženja, asocira i na suho grlo, ispucale usne i uz to često iziritirane i crvene oči.

Philipsovi uređaji pomažu u rješavanju ovih problema

Zbog svega navedenog, važno je pažljivo odabrati uređaje koji će boravak u vašem domu učiniti ugodnijim i spriječiti sve moguće zdravstvene poteškoće.

Tako su se na domaćem tržištu pojavili upravo takvi uređaji koji vam nude priliku da uživate u čistom zraku bez sitnih čestica, onečišćenja i alergena, a sve zahvaljujući efikasnom i detaljnom prečišćivaču zraka uz napredne Philipsove tehnologije VitaShield i NanoCloud.

Philips prečišćivač zraka doprinosi smanjenju bakterija u domu

Ove godine se nastavlja ono u što smo se uvjerili protekle godine, a to je da je higijena izuzetno važna jer nas ona štiti od brojnih virusa koji mogu biti opasni po naš organizam.

Upravo čist zrak doprinosi toj higijeni kako ličnoj tako i prostora u kojem boravite. Izvori zaraze se nalazi u našem namještaju kojeg često dodirujemo rukama i samim time ih trebamo dezinfikovati kako bismo spriječili mogućnost infekcije.

S druge strane, te bakterije odlaze u zrak koji je inače od 10 do 30 puta zagađeniji od vanjskog jer je sačinjen od zraka koji dolazi izvana i zagađenja koja nastaju u zatvorenom (duhanski dim, kuhanje).

Philipsov prečišćivač zraka
Philipsov prečišćivač zraka

U tome će važnu ulogu imati Philipsovi prečišćivači zraka koji svakodnevno u kraćim intervalima na sasvim detaljan i siguran način provjetrava prostor u kojem boravite.

Unaprijeđena tehnologija VitaShield uklanja 99,97 posto malenih čestica od 0,003 µm, uključujući čestice PM 2,5, viruse, bakterije, pelud, prašinu i perut kućnih ljubimaca te vam uvijek osigurava udisanje čistog zraka.

Pročišćivač zraka opremljen je inteligentnim senzorima Philips DualScan koji mogu otkriti gotovo sva zagađenja u stvarnom vremenu, a zahvaljujući njihovom novom trodimenzionalnom sustavu za cirkulaciju zraka možete uživati u čistom zraku u prostoriji od 20 metara kvadratnih za samo šest minuta.

Dodatan plus je i činjenica da uz ovaj uređaj, brzo i u stvarnom vremenu možete dobiti uvid u kvalitetu zraka u svom domu. Tri su mogućnosti prikaza - alergeni, plinovi li PM 2,5.

Na zaslonu će biti prikazani najnoviji podaci o koncentraciji štetnih materija u stvarnom vremenu što ukazuje na to da imate potpunu kontrolu i daje vam samopouzdanje da udišete izuzetno čist zrak. To je za sve uzraste veoma bitno, pogotovo za djecu koja često imaju tendenciju razviti alergije, što svakako želite spriječiti.

Philipsov ovlaživač zraka donosi optimalnu vlagu u vaš dom

Već smo spomenuli koliko je štetan isušen zrak, međutim, za taj problem također postoji rješenje. I na to se mislilo pa tako Philips nudi i ovlaživač zraka koji je estetski veoma privlačan, a osim toga i izuzetno koristan jer će vam omogućiti potrebnu vlažnost zraka.

Inače se procjenjuje da bi relativna vlažnost zraka trebala biti između 40 i 60 posto. Tako je glavna uloga ovlaživača zraka da unese potrebnu vlagu u dom koja će spriječiti iritacije grla, usana i nosa, a samim time neće doprinijeti njenom pretjeranom nakupljanju.

Philipsov ovlaživač zraka
Philipsov ovlaživač zraka

Svima je poznato da prekomjerna količina vlage uzrokuje plijesan koja može znatno utjecati na zdravlje cjelokupne porodice i iz tog razloga je bitno da je ona optimalna.

Philipsov uređaj upravo ravnomjerno raspoređuje ovlažen zrak, a tehnologija NanoCloud nudi i higijenski sigurniji način bez ostavljanja bijele prašine (mrlja) i mokre radne površine.

Dakle, Philips ovlaživač vlaži zrak prirodno i sigurno bez iona, ozona i štetnih hemikalija te pripomaže u infekcijama i siguran je za djecu i životinje.

Performanse Prečišćivača i ovlaživača zraka
Performanse Prečišćivača i ovlaživača zraka

Osim toga, osiguravaju dobar san i slobodu disanja uz smanjenje glavobolja, bez isušenja kože i brojnih iritacija što je svakom čovjeku veoma potrebno.

Ukoliko želite osigurati ugodniji boravak, ali i život vašoj porodici, pružite priliku ovim Philipsovim uređajima koji će vam olakšati, ali i uljepšati svaki dan.