Zdravlje
76

Probudi se, pokreni se, osvijesti se uz Ella vodu: Milkos u borbi protiv karcinoma dojke

Piše: A. B.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Sarajevska mljekara Milkos je uz novi brand vodu Ella pokrenula akciju u borbi protiv karcinoma dojke, a ova domaća kompanija je s organizacijom WHEP (Program osnaživanja zdravlja žena u Bosni i Hercegovini) potpisala ugovor koji ima za cilj zajedničku saradnju koja će pomoći u ranoj prevenciji karcinoma dojke.

Time se Milkos, kao društveno odgovorna kompanija, svojim proizvodom prirodna izvorska voda Ella uključuje u projekat osnaživanja zdravlja žena.

"Ella je prirodna izvorska voda koju sarajevska mljekara Milkos puni od 2014. godina. Ella dolazi iz podnožja Igmana, sa dubine od 250 metara, te je riječ o vrlo kvalitetnoj vodi. Ta voda je posebno važna jer smo s Udruženjem WHEP koje čine žene oboljele od karcinoma dojke napravili dogovor u smislu podizanja svijesti o ljudima koji su oboljeli od te bolesti pa smo našu vodu obojili u roze. Na njoj je istaknuta roze trakica i postotak od svake prodate boce vode ide u fond za liječenje oboljelih od karcinoma dojke", izjavio je za Klix.ba direktor Milkosa Adin Fakić.

Cilj za narednu godinu dana je prikupiti sredstva od 30.000 KM koja će biti data na raspolaganje za liječenje od karcinoma dojke.

"Svemu želimo dati svoj doprinos i istaknuti značaj i kvalitet domaćih bosanskohercegovačkih voda. Nadamo se da će građani u budućnosti kupovati vodu domaćih proizvođača", istakao je Fakić.

Ovim projektom pod nazivom "Probudi se, pokreni se, osvijesti se" Ella Charity nudi svima priliku učešća kroz kupovinu prirodne izvorske vode Ella, u posebno urađenom dizajnu.

Kampanja će biti završena 2017. godine finalnim događajem zahvale koji će se desiti na dan održavanja devete trke "Race For The Cure" u BiH.