Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ekspermentišu na gladnom, i siromašnom stanovništvu, truju ih, a navodno kao oni "brinu" o njima. Kao pokusni kunići su im, farmacija i medicina truju bez prestanka
HIV-ovci bi da se sexaju i da imaju lijek za to. Fuj pogani jedna! Vama je smrt nagrada za te poganstine koje radite. Necete NIKAD naci lijek. #HIV_za_gêj_raju
Pa dobro postoji PrEP ipak (preexposure prophylaxis) koji zaustavlja infekciju 99%, i to je dovoljna zastita. Nesto poput anti-kontracepcijske pilule, samo za HIV.
Ne bih se slozio. Prvo, cak i kad se testiras, moze se desiti da neko nije vjeran u vezi. Ili neko jednostavno nece da ima jednog partnera. Ako ti partner ima HIV k na lijekovoma je, ne moze ti prenijeti HIV, dakle nike 1% nego 0%, i tad ti ne treba profilaksa :)
Pricalo se kao da su pronasli lijek, pokupili pare od donacija i to je to. Ne isplati se se nikome da se lijek pronadje.
@Mexican obratno, ekonomski najisplativije bi bilo pronaci lijek
Pa normalno, ne vidite korist u tome pa se ukinuli istrazivanje ncncncn
Ma pitanje je da li ste i istrazivali
bojim se da je bilo bas suprotno pa zbog toga obustavili.. prevelike pare su i igri za farmako mafiju da se pronalazili takvu lijekovi..
@Neandertalac_ obratno, ako pronadju lijek onda ce moci zaraditi pare
ne trebaaa kurave lijecittt
@migrantsyriauskbih retardu kad ti fasujes,(a to nije nemoguce) onda tako napisi.
@migrantsyriauskbih idiote ne fasuju samo kurave. Mozes fasovati ni kriv ni duzan, ili da imas jednog partnera u zivotu pa da te taj/ta slaze, i fasujes. Debilu glupi.
Najvise eksperimentisu na afrikcima
@Pikolo1 pa tamo je zaraza i najrasirenija