Komentari (58)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Malo konfuzan tekst.
pročitaj knjigu od Novaka Đokovića ``Serviraj za pobedu`` on je tu detaljno sve objasnio kako mu je pomogla bezglutenska ishrana, i postavio je sedmični meni ishrane bez glutena
@Tarzanbeg Zbrkan, nebulozan...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Desetka u pola somuna s lukom i bez glutena
Djokovix ne jede glutensku hranu, budi kao Djokovic.
cinjenica je da ne znamo da li je dobro ili nije. kada bi se napravio test nad 100 parova blizanaca (jedan u paru ne konzumira gluten dok drugi konzumira) koji bi trajao 20 godina, mozda bi se i mogli donijeti neki zakljucci, al ovako ostaje samo nagadjanje.
Na istu temu: https://xkcd.com/641
Uzmi komadic psenicnog tijesta i obradjuj ga (medju) prstima, kao kad pripremas plastelin ili glina za oblikovanje. Potrebno je malo strpljenja i vremena... Nakon truda, ljepljiva masa preostala medju prstima je... gluten. Eksperiment za one koji zele da se uvjere sta je, u stvari, gluten.
Gluten jeste veliki problem. Mekad nije bio ALI... U zadnjih 50 godina su tako izmodifikovali psenicu da sadrzi 6 puta vise glutena nego nekad.. Tu nastaje problem... To nije dobro ni zdravim ljudima a kamoli hronicnim bolesnicima, celijakiju da i ne spominjem
Ne znam ko me vise nervira,ovi sto se furaju na bezglutensku ishranu ili ovi sto se furaju na sirovu ishranu. Samo kako im neko servira,manjak pameti ili visak lijenosti da se svakodnevno brinu o zdravoj ishrani i sami nadju balans. Lakse je izabrati neku glupost i slijediti,nego sam stvoriti svoj sistem ishrane.
nažalost ti bezumnici često imaju djecu ili kućne ljubimce koji također "uživaju" u veganskoj, sirovoj, gluten-free ishrani. kad stavi sliku bebe koja jede samo salatu ili psa kojem je servirala krastavac tačno ti dodje policiju da joj zoveš
To je,definitivno,najgora stvar vezana za ovo. Nije mi zao njih sto su glupi i sto se furaju na nesto "ko ce biti cudniji", ali sto djecu maltretiraju time,e to se vec ne treba oprostiti. Da centar za socijalni rad radi barem pola od onog sto treba da radi,ovakve bih prijavljivala odmah,ovako nema fajde.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
SISTEM TE LAZEEEEEEE
moja kriska je bila mlado maslo a dorucak varenika, ko gti bilo i ono nesto crveno, ko tarzan ko eskim, mraz il vrucina nikada nisu bili prepreka. hvala na grickalicama i pastetama.
zob ne sadrzi gluten, jecam,raz i psenica da
@wols, Da to je istina. Samo postoji poblem sto se prilikom zetve ili skladistenja zob moze "onecistiti" ako dodje u kontakt sa npr. pcenicom koja je mozda bila skladistena u istim silosima kao i zob. Bitno je da na ambalazi od zobi stoji da je slobadan od glutena.
Koliko ja znam i drevne civilizacije su uzgajale zitarice. Nije mi samo jasno zasto su odjednom, u 2016. postale stetne, a stoljecima prije nisu.
problem je što škrob i gluten danas imamo u svemu. stare civilizacije nisu jele paštete iz konzerve ti jedeš, hamburgere, čokolade nebitno. uglavnom ta se materija unosi u stotinama pita većim količinama i opterećenje za organizam. rezultat je umor i unutrašnje upale.
@_xy_ Ne lupetaj. Veci broj dijagnoza SVEGA je taj sto su dijagnosticke metode bolje i JER IMA DRASTICNO VISE LJUDI. Ne boluje se vise od "uroka" niti vjestice dave djecu - ode se doktoru, dobije se dijagnoza, lijek, operacija... Istovremeno, od 1950 smo nabili 5 novih milijardi ljudi. Pa kad je bolest ultra rijetka da od nje oboljeva 1 u milion - to je 5000 oboljelih. Vecina bolesti nije tako rijetka. Genetski poremecaj gdje se musko dijete rodi sa 4 X hromozoma (umjesto 1) je 1 u 100.000.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
...sve j ezdravi. ili nezdravo. kako biznis odluči. čvrst dokaz teorije relativiteta.
... и тако ожени своју прву родицу. Што би у мом селу рекли, хи мерид хиз релетив.
@NathanaelKapner1 ..utebeti plaho pismeno selo. svi spikaju francuski.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)