Zdravlje
1

Predstavljena linija proizvoda svjetskog proizvođača dermokozmetike BioNike

(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
U Hotelu Europe u Sarajevu danas je održana prezentacija i stručno predavanje eminentnog svjetskog proizvođača dermokozmetike BioNike iz Milana.

Dr. William Agostini je održao prezentaciju i edukaciju za uposlenike JU Apoteke Sarajevo, gdje se može naći nova linija kozmetičkih proizvoda BioNike.

Sklad zdravlja i ljepote

BioNike brend, kreiran od strane talijanske farmaceutske kompanije ICIM International iz Milana, već sedam decenija je u službi lijepe i zdrave kože. Ime BioNike prepoznatljivo i poznato u Italiji, a i širom svijeta, vuče korijene iz grčke etimologije: "bio=život" i "nike"=pobjeda. Proizvodi BioNike mogu se naći samo u apotekama.

Samo zdrava koža je lijepa koža

Ljepota percipirana kao njega lica i tijela, ali i vlastitog zdravlja i dobrostanja

Začetnica koncepta dermatološke kozmetike s posebnom pažnjom za njegu osjetljive, alergične i hiperreaktivne kože, još od 1986 godine, kompanija ICIM International je usavršila vlastito analitičko znanje formiranjem cijelog asortimana proizvoda koji se temelje na tzv. filozofiji bez alergena, bez konzervansa, bez parfema, bez glutena, testirano na nikl...

Proizvodi BioNikea ne sadrže alergene niti agresivne materije koji štetno djeluju na kožu. BioNike kozmetika se izdvaja i po tome što je u njoj količina nikla, najčešćeg alergena u kozmetičkim preparatima, svedena na manje od 0,00001 %, a u toj količini ne predstavlja opasnost po osjetljivu kožu.

Širok asortiman proizvoda za čišćenje, njegu i zaštitu kože daje BioNikeu mogućnost da ponudi najadekvatnija rješenja različitim tipovima kože, garantirajući vrlo efikasne proizvode sa visokom tolerancijom.

Triderm

Kompletan asortiman proizvoda i emulzija za čišćenje koji su namijenjeni osobama sa veoma osjetljivom, netolerantnom i hiperreaktivnom kožom. Ovi preparati se koriste za liječenje alergijskog dermatitisa, iritacijskog dermatitisa, seboraičnog dermatitisa, i atopijskog dermatitisa. Pored proizvoda za odrasle obuhvata i kolekciju proizvoda za bebe i djecu u pedijatrijskoj dobi (Triderm baby).

Proxera

Radi izrazitog porasta broja oboljelih koji pate od iritacije kože, liječnici sve češće preporučuju ovu ekskluzivnu liniju proizvoda za njegu kože koja boluje od kseroze, ljuskanja i početne faze ihtioze. Odabir dobro prilagođenih preparata za čišćenje, njegu lica i tijela, koji ne ugrožavaju kožu, od presudne je važnosti za upotpunjenje ciljanog i efikasnog tretmana kože.

Defence

Linija proizvoda namijenjena svakodnevnoj njezi, zaštiti i odbrani kože, čak i one najosjetljivije. U liniju proizvoda Defence spada: linija za lice i tijelo, dezodoransi, kreme za zaštitu od sunca i linija za muškarce. Svi proizvodi su idealni za osobe sa osjetljivom i problematičnom kožom, a preporučuju se i osobama sa normalom kožom svih tipova.

Onails

Specifična linija za njegu noktiju koji postaju zdravi i jaki i čija formulacija rješava probleme vezane za: osjetljive nokte, zadebljane ili požutjele nokte i onikofagiju, odnosno grickanje noktiju.

Acteen

Linija za specifičan tretman i čišćenje masne i problematične kože sklone aknama, namijenjena djevojkama i mladićima.