{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pliva: Znanjem do zdravlja

F
27.5.2008. u 14:30
0
1
Pliva: Znanjem do zdravlja
0
Pliva: Znanjem do zdravlja
Zajednički projekt farmaceutske kompanije "Pliva" i JU Domovi zdravlja "Znanjem do zdravlja" predstavljen je danas u hotelu "Holiday Inn".
O projektu koji podrazumijeva edukaciju ljekara, pacijenata i edukaciju menadžmenta govorili su direktor "Plive" Selen Balić, direktor Domova zdravlja dr. Slobodan Trninić i dekan Ekonomskog fakulteta Muris Čičić.

Kako je naveo Balić projekt se sastoji iz medicinske i nemedicinske edukacije.

Medicinska edukacija namijenjena je ljekarima i pacijentima, a nemedicinska menadžmentu domova zdravlja u Kantonu Sarajevo.

Projekt je prije svega pokrenut zbog unapređenja zdravlja pacijenata i preventivnog djelovanja u oblasti zdravlja i razvijanju zdravog stila života.

"Znanjem do zdravlja" obuhvatit će osam zdravstvenih prioriteta i to: kardiovaskularne bolesti, gastroenterologiju, muško/žensko zdravlje, osteoporozu, akutne respiratorne infekcije i hronične opstruktivne bolesti pluća, mentalno zdravlje.

Direktor Domova zdravlja Slobodan Trninić istakao je da je ovaj projekt cilj dugogodišnje saradnje ove zdravstvene ustanove s "Plivom".

Istakao je da je ovo edukativni program kojim ljekari mogu educirati pacijente. Također je naglasio da su u posljednje vrijeme prisutne epidemije nezaraznih bolesti te da je potrebno više raditi na prevenciji zdravlja.

Kada je riječ o nemedicinskoj edukaciji direktori domova zdravlja pohađali su poslovnu akademiju pri Ekonomskom fakultetu pod nazivom "Upravljanje javnim ustanovama u zdravstvu".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: