Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jos kad bi samo ove danasnje mlade znale plesti i heklati .
Heklanje i samo heklanje
Izvorno, daleko vise od igle i pletiva. Trebalo je dobiti i oprati runo, ocesljati vunu, opresti pletivo uz preslicu i vreteno, obojiti, namotati u klupka, onda plesti. I ne bas 'lezerno'. Plela je bosanska zena uglavnom u nocnim satima, na sijelima: uz kahvu i halvu, vruc krompir sa sirom, uz jabuke. Valjalo je prije zime isplesti mnoge carape i priglavke, pulovere, dzempere, serdzadu, cilim. Ali, uvijek uz lijepu rijec. I pjesmu. Bosanska idila. Anksioznost??
Ja se pletenjem borim protiv anksioznosti i priznajem da pomaze...vjerovatno jer mi okupira misli, usredotocena sam na ono sto pletem i uglavnom budem ponosna na sebe kad dobijem gotov proizvod, a vi ostali se zezajte na moj racun koliko hocete ;)
A heklanje?
Nije Nena rahmetli to dzaba furala