Zdravlje
1

Pjevačici Joey Feek ostalo je još nekoliko dana života: Njen muž piše blog "najljepšim slovima" ljubavi

Klix.ba
Foto: Thislifeilive.com
Foto: Thislifeilive.com
Američkoj pjevačici Joey Feek ostalo je još samo nekoliko dana života...

Članici američkog country dua "Joey and Rory", preostalo je još nekoliko dana života, a njen suprug Rory Feek na svom blogu This life I live napisao je: "Moja supruga već danima spava i njeno tijelo će se ubrzo ugasiti".

"Medicinska sestra nas je jutros posjetila i kazala je da će Joey s nama biti najvjerovatnije još nekoliko dana", naveo je dalje njen suprug.

Godine 2014. njenoj kćerki Indiani je dijagnosticiran Downov sindrom, a samo nekoliko mjeseci kasnije, bračni par je saznao da Joey Feek ima rak grlića materice. Uprkos intenzivnim tretmanima i operacijama, rak se proširio na debelo crijevo.

Foto: Thislifeilive.com
Foto: Thislifeilive.com

Par je u novembru odlučio da prekine s tretmanima u borbi protiv raka, jer je već bio u poodmakloj fazi, a doktori su rekli da ništa više ne mogu učiniti za nju.

Na blogu koji piše njen muž stoji kompletna ljubavna priča ovo dvoje ljudi, ispisana je najljepšim "slovima ljubavi", a između ostalog se navodi kako je pjevačica silno željela da bude prisutna na drugom rođendanu svoje kćerke. Želja joj se ostvarila.

"Prije nekoliko dana, posljednji put kada je Joey mogla hodati, u dnevnoj sobi sam joj uzeo ruku i stavio na svoje rame – tada smo posljednji put plesali", napisao je Rory.