|

Pet mogućih razloga zbog kojih imate akne

Pet mogućih razloga zbog kojih imate akne
34
Klix.ba
11.5.2019. u 13:38
17
komentara
34

dijeljenja
Pet mogućih razloga zbog kojih imate akne
Ukoliko se brinete za svoju kožu te uprkos tome imate problem s aknama, možda je problem u vašem načinu života, odnosno u nekim vašim navikama.

MobitelJedna od stvari koju najčešće dotičemo svakodnevno je mobitel. Vjerovali ili ne, upravo mobiteli sadrže najviše bakterija od svih drugih stvari koje nosimo sa sobom. Dodirivanje mobitela rukom, a potom lica, uzrokuje nastanak akni. Kako biste ovo izbjegli, čistite svoj mobitel antibakterijskim sredstvima, a možete koristiti i slušalice.

Četke za make-upŽene koje rade make-up korištenjem četki trebaju ih redovno čistiti. Čak iako četku jednom iskoristite, ona će sadržavati bakterije, prljavštinu i ulje. Četke možete prati jednom sedmično, a kada ih ujutro koristite, prethodno ih očistite maramicom za skidalje šminke.

Proizvodi za kosuUkoliko koristite mnogo proizvoda za kosu, onda trebate biti oprezni. Bez obzira da li se radi o šamponu ili spreju za kosu, proizvod može završiti na koži, a to u konačnici rezultira aknama. Stoga, kada nanosite proizvod na kosu, zaštitite lice i vrat.

RukeČesto dodirivanje lica rukama može biti jedan od razloga zbog kojih imate akne. Na rukama se nalazi mnogo bakterija pa stoga trebate smanjiti dodirivanje lica i redovno prati ruke.

JastučnicaAko ste lijeni i ne mijenjate redovno jastučnice, povećavate rizik od akni. Jastučnice zadržavaju znoj, prljavštinu i masnoću, a sve bakterije su u direktnom kontaktu s kožom te mogu uzrokovati akne. Jednom sedmično mijenjajte jastučnicu, vaša koža će biti čišća i ljepša.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...