|

Pečenim mesom, hljebom, vodom i paracetamolom protiv mamurluka

Pečenim mesom, hljebom, vodom i paracetamolom protiv mamurluka
0
S
Sarajevo-x.com
30.11.2010. u 22:28
32
komentara
0

dijeljenja
Pečenim mesom, hljebom, vodom i paracetamolom protiv mamurluka
Glavni razlog mamurluka je dehidracija. Alkohol blokira lučenje hormona vazopresina koji tijelu pomaže da sačuva vodu. Zbog toga ljudi često uriniraju kad piju alkohol. Dr. Graham Archard, ljekar opšte prakse iz Dorseta, ponudio je nekoliko savjeta koji će vam pomoći da lakše podnesete dan nakon "pijane" noći.
Izbjegavajte sok od narandže jer će njegova kiselost pogoršati kiselost u želucu, kao i kafu i pića sa kofeinom, jer ćete izgubiti još više tečnosti.

Jedite kašastu hranu i integralni hljeb, jer ove namirnice obezbjeđuju stalno oslobađanje energije i obnavljaju nivo šećera u krvi. Banane su također izvor energije.

Pred spavanje i nakon buđenja, korisno je popiti pola litre vode i neki lijek protiv dijareje. Alkohol uzrokuje povišen šećer usljed čega tijelo proizvodi inzulin koji smanjuje nivo šećera u krvi. To uzrokuje glavobolje, rastresenost i glad. Lijek protiv dijareje vraća šećer u krv, izgubljene soli i minerale.

Pečeno meso na roštilju u glukoza iz hljeba također efikasno uklanjaju mučninu.

Paracetamol će izliječiti glavobolju, ali aspirin izbjegavajte. Istina, on ublažava bol, ali vrlo često izaziva mučninu i probleme sa probavom, piše "Daily Mail".
Prijavi grešku


Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...