Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
oralni seks je preporucljiv za oralno zdravlje
brezanski ćumur zakon. samo ne valja prigonit
Pozdrav Manite se senzacionalističkih neutemeljenih objava, takodje nije ni djelotvornost fluora u pastama za zube dokazana, čak je dokazana njegova neurotoksičnost. Lično sam svjedok djelotvornosti paste sa aktivnim ugljenom koja takodje sadrzi i druge prirodne sastojke ne samo aktivni ugljen...vraca prirodnu bjelinu zuba...definitivnooo :)
Autor sa naslovom vara. U tekstu samo pise da djelovanje nije dokazano. Na drugu stranu, propagira se flour, koji dokazano steti zubima a i cjelokupnom zdravlju. Samo se zapitajte zasto su paste bez fluora skuplje. Jer nisu za miseve.
Najbolje se cakle sa pastom za cipele, a jeftinije :-)
Sva sreca pa nisam slavan! Znaci bas me briga!
A košta u DM-u 50 KM
@Radnik22 Da, ako je od Curaproxa. A DMova pasta sa aktivnim ugljem je svega par maraka.
Znači treba ju koristiti ako ovi iz zdravstvene organizacije smatraju je opasnom,fluor se u 2 svjetskom ratu koristio u vodi za vojsku da vojska bude poslušna i pod kontrolom i smanjuje IQ tako da hvala ne hvala.
@Cyborg I dan danas se koristi u te svrhe. Iz istog razloga se fluorise voda iz cesme, kao i flasirane izvorske vode. U Americi su se ogradili, na pastama pise da ako progutas kolicinu paste u velicini graska, trebas se obratiti doktoru. A u isto vrijeme, tolika kolicina fluora se nalazi u casi vode iz cesme.
nek probaju nesto bazi vanago
Curaprox inzinjeri su misljenja da zubna pasta nije neophodna, ali cetkica i proces ciscenja zuba jeste. Potrebna je tehnika i alatka sa kojom ce se mehanicki odstraniti zaostala hrana iz usta. I dokazano je da fluorid zaista pozitivno djeluje na strukturu zuba. Sve ostalo je marketing.
Sa cime mi peremo zube,prvo slovo s?Scumurom😁