Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
eto otkrili sta radi paracetamol!!!! nista preko mjere, cak ni hranu.....
i pise svako 4 sata 1x to je 6 dnevno. Naravno da je stetno, navikne se organizam, posto se dobija bez recepta gutaju se ko bonbone. Cak 1 aspirin acc 100 ostaje do 5 dana u tijelu, dobar je za maratonce, ali prilikom operacije niko ne prijavi da je koristio aspirin. Pa se jedva krvarenje zaustavlja. Ista stvar i kod zubara.
piše na svakom upustvu za paracetamol, predoziranje može oštetiti jetru i bubrege, ovo je ništa novo
2 tbl. a 500 mg svako 6-8 sati je sasvim bezopasno.
drzite se svojih tema i ne uznemiravajte ljudi svojim nepismenim prilozima objavljena bez ijednog relevantnog podatka, ko, kada, gdje, i izvor odakle ste ovu budalatinu preuzeli? dnevna maksimalna dozvoljena doza paracetamola, naravno kada je indicirana njegova primjena, je 4 grama a kod alkosa ona iznosi 2 grama uz dodatni oprez kod ovih posljednjih. niti jedan lijek nije bezazlen pa ni paracetamol ali to ne znaci da trebate objavljivari gluposti i dezinformacije
meni to deda govori vec 15 godina!