Zdrava prehrana
41

Ove namirnice imaju odličan efekat na vašu kožu

N. C.
(Foto: Pixabay)
(Foto: Pixabay)
Povezanost vaše prehrane i tena je odavno poznata. Iako su svačija tijela različita i stoga jedinstveno reagiraju na hranu i razne 'okidače', postoji sve veći konsenzus među stručnjacima za njegu kože da će poboljšanje zdravlja crijeva apsolutno imati povoljan učinak na vašu kožu.

Osim toga, bogaćenje organizma hranom koja blagotvorno djeluje na kožu dat će vašim stanicama hranjive tvari koje su im potrebne za napredovanje. Ta je povezanost toliko važna, napominje dermatološka medicinska sestra i poznata estetičarka Natalie Aguilar, koja potiče svoje klijente na grickanje određenih namirnica koje su odlične za kožu.

"Uvijek tražim od svojih klijenata da pojedu nekoliko grickalica dnevno, po mogućnosti da to bude bobičasto voće", ističe.

Kada je riječ o posvjetljivanju kože, ističe da bobičasto voće sadrži antioksidanse koji mogu zaštititi kožu od sunca, kao i vitamin C koji pomaže posvjetljivanju vaše kože.

Možda ste već uvrstili ovu hranu u svoju prehranu, a da toga niste svjesni - oni bjelanjci ujutro koji su izvrsni za proizvodnju kolagena, ili možda preljev od maslinovog ulja i limuna u vašoj salati, također izvrstan za antioksidanse i masne kiseline.

Međutim, ako koristite ovo doba godine da ponovno procijenite svoje prehrambene ciljeve, ovo može biti koristan podsjetnik koji će vam dati mladenački sjaj u tom procesu.

Fali vam inspiracije? Evo nekoliko dodatnih ideja:

Fermentirana hrana, kao što su kimchi i kombucha, može pomoći poboljšati vašu crijevnu mikrofloru. Uspješna mikroflora znači bolje zdravlje kožne barijere. Zeleni čaj je, primjerice, pun antioksidansa. Istraživanja pokazuju da podupire vašu kožu protiv agresora iz okoliša, ujedno primarnih uzroka bora.

Krastavac u svom sastavu sadrži 95 posto vode pa ako vam se teško podsjetiti da pijete vodu tijekom dana, pokušajte grickati malo krastavca.

Svi možemo imati koristi od konzumiranja zdravih masti, a dobivanje onih iz avokada daje vam druge prednosti, poput više od 14 minerala, proteina, topljivih vlakana, fitosterola, polifenola, karotenoida i omega-3.

Sjemenke nara i ekstrakti sjemenki nara vrlo su korisni protiv nametnika iz okoliša. Na primjer, jedno kontrolirano ispitivanje je pokazalo da ekstrakt nara povećava otpornost kože na UVB zrake; ili drugo, placebom kontrolirano kliničko ispitivanje, koje je pokazalo da oralno uzimanje ekstrakta nara može pomoći kod uobičajene pigmentacije izazvane suncem.

Na kraju, postoji mnogo namirnica koje mogu ostvariti pozitivne učinke na vašu kožu – bilo da se radi o proizvodnji kolagena, hidrataciji, antioksidativnoj zaštiti ili potpori crijevima – a pronalaženje programa prehrane koji vam odgovara znači osluškivati ​​svoje tijelo.