Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vitamin B6 i B12 najbolje je uzimati iz namirnica, jer uzimanje ovih vitamina u suplementima je veoma rizično i dokazano da uzorkuju rak pluća, najčešće kod muškaraca i osoba koje konzumiraju cigarete.
Manjak b12 moze biti uzrok slabe stomacne kiseline
U ekstraktu kvasca nema B12. Najbolji izvor B12 je neoprano, neprskano voće i povrće koje ne raste blizu tla gdje može biti urin životinja
Netacno? Najbolji izvori su meso (pogotov govedina i riba), jaja i mlijeko.
Problem kod nedostatka B12 uglavnom nije u unosu jer se svakodnevnom ishranom mogu unijeti dovoljne količine, problem se javlja kod resorpcije u probavnom sistemu ukoliko su prisutni paraziti ili usljed nedostaka intrinsic faktora
Veganski b12 i to ne cijanokobalamin koji se pravi sa cijanidom, vec methylcobalamine.
Da, ima i domaći koji ide pod jezik i tako zaobilazi želudac gdje mogu biti problemi sa probavom
Pozdrav za klix, hoćemo još ovakvih stvari!