{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osvježivači prostora i sredstva za čišćenje godišnje usmrte 99.000 osoba u Evropi

F
22.2.2016. u 15:27
4
15
Osvježivači prostora i sredstva za čišćenje godišnje usmrte 99.000 osoba u Evropi
4
Osvježivači prostora i sredstva za čišćenje godišnje usmrte 99.000 osoba u Evropi
Osvježivači prostora i sredstva za čišćenje skrivene su ubice u kućanstvima, školama i radnim prostorima, a u najnovijem izvješću tvrdi se da godišnje uzrokuju ili doprinosu smrti 99 hiljada osoba u Europi, prenosi Telegraph.
Izvještaj, iza kojeg stoje krovne zdravstvene udruge u Velikoj Britaniji - Royal College of Physicians (RCP) i Royal College of Paediatrics and Child Health (RCPCH), upozorava kako lošoj kvaliteti zraka u zatvorenim prostorima doprinose različiti proizvodi za kućanstvo, neispravni bojleri, sprejevi i osvježivači zraka, koji su kao i sredstva za osobnu higijenu istaknuti kao najopasniji, jer obično sadrže hemikalije koje su tekuće, ali lako isparavaju.

Osim toga, određeni namještaj, tkanine, ljepilo i izolacijski materijali sadrže formaldehid koji isparava i koji iritira dišne putove, odnosno pluća. I biološki materijali koji se mogu pronaći u kući poput grinja, plijesni i životinjske dlake također mogu naštetiti ljudskom zdravlju.

"Unutarnje onečišćenje zraka može imati negativne učinke na razvoj fetusa, posebno pluća i bubrege djeteta, može uzrokovati pobačaj, srčani i moždani udar kod starijih osoba, a povezano je i s astmom, dijabetesom, demencijom, debljinom te u konačnici karcinomom", navodi se u izvještaju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: