Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Poceli ste pisati bajke. Dr Puzic je poznat po socnim psovkama koje upucuje pacijenticama tipa "nisi vristala kad si noge sirila." O neljubaznosti medicinskog osoblja a pogotovu ovih babica ili bolje nazvati babaroga suvisno je i govoriti. Pristojan tretman cete dobiti jedino ako ste zena doktora ili nekog politicara.
U Tuzli sad ima privatno porodiliste (Plava poliklinika) i to je klasicni primjer kako treba sve privatizovati. Kad se bude placalo zdravstveno osiguranje placalo sa izborom mjesta lijecenja onda ce sve bolnice biti ljubazne.
Sve je to lijepo ali u stvarnosti to nije tako,kada bi oni svima ugađali dokle bi to otišli. Sasvim slučajno sam jedne prilike bio u bolnici i koristio lift za transport porodilja i bolesnika na kolicima,ulazim u lift a unutra žena samo što se nije porodila.Sestre koje su prevozile tu porodilju su u jednom opuštenom stanju,apsolutno ih ne zanima žena na kolicima,uopšte ih ne zanima trenutna situacija.Jedan stisak ruke porodilji bi puno značio u tim trenucima...
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
jeste zadnji put kad sam isao sa suprugom, izgubili su joj karton ponasaju se kao da nisu duzni da te pregledaju, nose nakite i gluposti koje ne smiju, jedna izasla i govori "cuj ovih trudnica sto kvokodacu kao kokosi" a sto dajemo preko 700 KM za doprinose svakog mjeseca da bi guske imale platu to ne vide
Guske
ah, slatke pahuljice! *_* neka im je sretno, i njima i majkama.
porodila sam se ovdje upravo zbog prica o boljem tretmanu, odnoso zbog prica o losem tretmanu na jezeru. Moje iskustvo je bilo dobro, brzo proslo, pa nemam na sta da se zalim. Baby friendly koncept mozes okaciti macku o rep. Ne pomognu sa dojenjem, nisu mi dali bebu cim sam se porodila uz obrazlozenje - hajde bogati imaces je citav zivot. U otpusnom pismu su napisali da je prvi podoj bio 30 minuta nakon poroda. ja sam svoje dijete prvi put u ruke dobila 3 sata nakon poroda.
Iz ličnog iskustva mogu reći da je babica Binasa jedna od najboljih babica u bolnici, također i dr. Nenad M. je super. Sve pohvale za porodilište Opće bolnice!
Nije direktno povezano sa clankom ali bi napomenuo sramotne uslove za trudnice sto se tice primanja naknada tokom uzimanja porodiljskog odsustva. Moja koleginica koje iduce sedmice ide na porodiljsko ce moci primati maksimalno 500 KM mjesecno na platu po najvisoj kvoti, sto je naravno mizerno za dijete, razumijem da je to mozda i visoko za nase uslove, ali uz jos jedno dijete, to je stvarno mizerno. Iako bi nas poslodavac davao i vise, primoran je zakonski davati samo taj iznos. Na kraju krajeva obecao je od sebe davati neka dodatna sredstva, kako bi bez stresa mogla docekati jos jedno dijete, ali uzimajuci u obzir poslovnu klimu sirom drzave, gdje vjerovatno vecina poslodavac ne cini isto, to je sramotno.
ta tvoja koleginica je sretnica prava.
Jel ovo placeni oglas one seljancure iz Crne Gore koja je preko muza Bakira dosla u Sarajevo da od bolnice napravi kasabu. Dvije najmrze osobe u drzavu Bosni i Hercegovini, Bakir i Seka Izetbegovic. Moras biti pudlica kao Fahro Radoncic, da objavis sliku Bakira sa gitarom na naslovnoj stranici.
svoje trece dijete samrodila udrzavnij bolnici babica i ja same zao mi je neznam joj ime bila je divnai to mi je bio najlaksi porod to je blo u februaru kad je bio najveci masakr namarkalama ja se poradjam a dovlace ranjenike znam da sam plakala jer su mi osjecanja bila pomijesana novi zivot se radja a drugi se bore da prezive i danas cujem jauke nastradalih
@strumfeta troje djece- lijepo, lijepo...nadam se da su ti svo troje sretni i zadovoljni :))))
@pile jesu sretni a i ja snjima i moj muz vjeruj mi toliko su brizni i paze me bolje nego neke djevojke e jedino su nesretni radi moje bolesti
PRIKAŽI ODGOVORE (14)
Kad procitas komentare, porodilje ce "Neka sama cu"
Bolnice i doktore ne volim ni na slici vidjeti .
Pa eto, prvo krenute s bojom zidova i uklonite taj pod. Meni vise lici na ordinaciju dr. Mengela.
šta fali podu? šta bi ti postavio? da ne bi parket? za bolnice se biraju materijali otporni na jaka dezinfekciona sredstva.
Marmoleum. Jeftiniji, jaci i higijenski. U razlicitim bojama. Zivjela plastika.
Binasa je extra sestrica!! Zelim joj svako dobro u zivotu.
binasa je tito onesvijestila sam joj se u rukama.... svaka joj cast na strpljenju i ljubaznosti divna zena
vesela soba i soba buducnosti, da hocete na jedan ljudski nacin se suosjecat sa buducim majkama i njima pomoc onoliko koliko vam ta vesela soba je od koristi i pomoci.
Imaju li porodiljsku salu sa pokemonima ?
... za lov spremni ... 😅😅😅
Ima. Rodiću
Kakve ba porodilje u bolnici NAkaš - akaš Državna bolnica Sebija Izetbegović ! PA to je šamar prvoj BH dami !