Zdravlje
11

Od sada i u BiH najnoviji proizvodi Arkopharme

Arkopharma, poznata francuska farmaceutska laboratorija specijalizirana u području fitoterapije, prirodne medicine i dodataka prehrani, proširila je svoj asortiman Arko Royal proizvoda za bh. tržište.

Tako će se po prvi put u našoj zemlji moći kupiti proizvodi Tranquil sirup za smirenje djece, ampule koje sadrže ekstrakt zelenog propolisa i ehinacee za jačanje organizma, Arko Royal Jelly sa probiotikom i vitaminom D3, Arkoroyal Energing complex, Royal Jelly tablete za žvakanje, te paleta pastila za ublažavanje bolnog grla okusa maline, agruma i meda te limuna.

Time je omogućila vjernim konzumentima koji su prepoznali kvalitet koji ova laboratorija nudi da pronađu još veći izbor zdravih proizvoda na prirodnoj bazi, te na prirodan način unaprijede i očuvaju svoje zdravlje, a preventivno djeluju protiv bolesti.

Obezbijedite miran san vašim mališanima

Opštepoznato je da roditelji nerijetko imaju probleme tokom uspavljivanja djece noću. Studije pokazuju da je nemiran san česta pojava u djetinjstvu. Uzroci mogu biti različiti - temperament djeteta, način života, navike spavanja roditelja i okoline u kojoj dijete živi, te konstitucija samog djeteta. Jedan od razloga može biti i povišena motorička aktivnost u takozvane "žive djece".

Kako je dobar san važan za pravilan razvoj djeteta i dobrobit malog organizma kompanija Arkopharma nudi pomoć roditeljima koji imaju problema sa svojim malim superaktivcima u vidu Tranquil sirupa za smirenje djece. Ovaj potpuno prirodan proizvod kombinacija je melise, lipe i lavande. Ovi prirodni sastojci omogućit će vašem mališanu relaksaciju i miran san, kako bi se pripremio za avanture koje donosi novi dan.

Kako ojačati imunitet tokom cijele godine

Kada dođe do pada imuniteta, organizam nadjačaju bakterije i virusi i nastaju bolesti. To je naročito izraženo tokom hladnih dana, no čovjeku se može desiti i tokom cijele godine jer jedan od glavnih uzroka je stres kojem smo svakodnevno izloženi. Linija Arkoroyal proizvoda nudi pomoć u vidu ampula za jačanje imuniteta koje sadrže ekstrakt zelenog propolisa i ekstrakt ehinacee.

Zeleni propolis je prirodni proizvod koji se tradicionalno koristi preko 2000 godina za podizanje opće otpornosti organizma. Ekstrakt korijena ehinacee pomaže tijelu da održi svoju prirodnu odbranu i na taj način se odupire zimi. Ehinacea također doprinosi lakšem disanju.

Za prirodno jačanje imunog sistema Arkopharma, lider na tržištu Royal Jellyja, nudi i dodatak prehrani na bazi smrznuto-sušenog Royal Jellyja, probiotika, i to zagarantirano minimalno pet milijardi izabranih klica po pojedinačnoj dozi, te vitamina D3, koji doprinosi normalnom funkcionisanju imunog sistema. Konzumacija ovog preparata se preporučuje tokom zime i smjene godišnjih doba.

Kada vam ponestane energije

Osim pomoći prirodnoj odbrani od bakterija i virusa Arkoroyal u vidu proizvoda Energing complex pomaže ublažavanje fizičkog i mentalnog umora koji populaciju često pogađa tokom proljeća. Ovaj kompleks za podizanje energije sadrži azijski ginseng, matičnu mliječ, acerolu i propolis, komponente koje pomažu stimulaciju i jačanje organizma.

Kod uspostavljanja i povećanja energije tu su i Royal Jelly tablete za žvakanje koje sadrže smrznuto-sušenu matičnu mliječ. Procedura zamrzavanja i sušenja omogućava da se zadrži koncentracija i sva svojstva, te ista budu sadržana u svakoj tableti. Ove ukusne tablete za žvakanje, s okusom maline, mogu se koristiti kada god je potrebno. Pogodne su za djecu, odrasle, starije, kao i za sportiste kako bi povećali nivo energije i ojačali zdravlje.

Nema bojazni od bolnog grla

Jedan od pratećih simptoma prehlade i gripe je bolno grlo. Bez obzira na to da li su bolovi u grlu posljedica bakterijske ili virusne infekcije, jake prehlade ili mehaničke iritacije suhim vazduhom, hladnim napicima, glasnim pjevanjem ili vikanjem, gutanje čak i pljuvačke postaje prava mora. Ove tegobe mogu da se ublaže uzimanjem Arkoroyal pastila za grlo koje sadrže vitamin C, propolis, papain i bijeli sljez, a dolaze u okusima agruma, maline i meda i limuna.

Sinergija ovih komponenti - bijelog sljeza koji djeluje umirujuće na grlo, papaina- prirodnog enzima koji se dobiva iz ploda papaje, a pomaže brzom ublažavanju upale grla, te vitamina C koji doprinosi dobrom funkcionisanju odbrambenog sistema vašeg organizma, doprinosi da bol u grlu nestane i da se uspostavi njegova normalna funkcija.

Kompanija Arkopharma koja nudi sve ove proizvode posjeduje dozvole za 1.770 proizvoda i svake godine ulaže četiri posto od svojih prihoda za istraživanje i razvoj. Osnovana je 1980. godine u mjestu Carros, u blizini Nice u Francuskoj od strane osnivača poznatog doktora Max Rombija.

Zadatak farmaceutske laboratorije Arkopharma je izdvajanje najboljeg iz prirode za dobrobit zdravlja. Istraživanja, inovacije i stroge kontrole doprinose kreiranju prirodno zdravih proizvoda. Laboratorija Arkopharma koristi i nudi pažljivo odabrano i kontrolisano bilje.

Generalni zastupnik Arkopharme za BiH je kompanija Medimpex d.o.o. Sarajevo, organizacija sa dugom tradicijom u veleprometu lijekova na tržištu Bosne i Hercegovine. Osnovana je 1989. godine, kao prva privatna veledrogerija za promet farmaceutskih, hemijskih proizvoda i medicinske opreme u Bosni i Hercegovini.