Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je najveća glupost ikada. Vrste posta poput "Intermittent fasting" se pokazao kao nešto najbolje što organizmu možeš obezbijediti.
bukvalno to sam sad htio napisati,poslanik Muhammed SAWS je postio svaki cetvrtak i ponedjeljak i naredio muslimanima da i oni poste svetim mjesecom,i ako zele cetvrkom i ponedjeljkom
E odavno gluplji i netacniji clanak nije bio. Svaka cast Hormon koji potice glad je inzulin, ako cesto jedemo pogotovo ugljikohidrate, secer u krvi raste a zna se da povisen secer izaziva lucenje inzulina i time snizava secer sto opet stvara osjecaj gladi i tako u zacarani krug. Ne jesti vise od 2 obroka i ne jesti izmedju obroka
kakve su ovo gluposti boze sacuvaj. ljudima indirektno govore da se prejedaju ili da jedu kad i nisu gladni. kako su ranije ljudi zivjeli? imali su maximalno 3 obroka sedmicno a ne kao sad jedes 16 puta na dan i kao top ti je
Prehrambena doktrina koja je izkočila iz 1958.
Ja jedem tri obroka dnevno. Nista izmedju tih obroka. Nikada nisam gladan. Redovno vjezbam i drzim se na stabilnih 81 kg. Inzulin nije hormon koji regulise glad vec nivo secera u krvi. Ako ne jedete redovno vae mozak "zakljucuje" da su dosle crne godine i cuva svaku kaloriju, otuda ona krilatica "meni se sve prima".
nikad ne jedite na prazan zeludac
glupost, samo slusajte organizam, tj naucite ga slusati i sve ce biti ok.
Kad ce clanak o disanju? Nemojte dvaput udahnuti nego jednom izdahnite pa opet udahnite
Bolje da uputite ljude šta je autofagija i objavite članak o tome. A to je upravo post tj čišćenje organizma. Zdrave ćelije se hrane bolesnim izmedju ostalog i malignim.
@SakeMudonja upravo tako. Post, a pogotovo Intermittent fasting je najbolji oblik hranjenja koji postoji u ljudskoj civilizaciji ikada.
Ne bih se slozio, a bogami ni naucnici. Najnovija je teorija da je dobro malo gladovati, jer se tako obnavljaju celije. Izmedju obroka bi trebalo biti 5 sati, apsolutno nista ne jesti izmedju, a vodu piti ne za vrijeme, nego jedan sat poslije svakog obroka.
Kako cu jesti sit?
Jednom se najedes i onda samo dopunjujes pomalo