{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nauka konačno dala odgovor: Prosječna dužina penisa je 13,12 centimetara

3.3.2015. u 23:30
7
101
Nauka konačno dala odgovor: Prosječna dužina penisa je 13,12 centimetara
7
Nauka konačno dala odgovor: Prosječna dužina penisa je 13,12 centimetara
Foto: Ilustracija
Stručnjaci su ispitali više od 15.000 muškaraca širom svijeta kako bi dobili odgovor na vječno pitanje koje je konačno dobilo i svoj naučno utemeljen odgovor - prosječna dužina penisa u erekciji je 13,12 centimetara.
Prosječna dužina penisa u erekciji je 13,12 centimetara, dok u opuštenom stanju iznosi 9,16 cm.

U studiji su učestvovali muškarci dobi od 17 do 91 godinu, a istraživanje se provodilo u zemljama Europe, Azije, Afrike i SAD-a.

Tim istraživača je otkrio kako veličina penisa, za razliku od uvriježenih mišljenja i predrasuda, nema nikakave veze s rasom i porijeklom, niti, kako to mnogi vjeruju, veličinom stopala.

U realnosti, ističu stručnjaci, tek 2,28 posto muške populacije ima abnormalno mali penis, a približan postotak čini i muška populacija sa abnormalno velikim penisima.

Ovi brojevi bi, kako piše Guardian, trebali pomoći većini muškaraca da shvate kako njihov penis nije premali, te kako je zapravo normalne veličine, kažu britanski naučnici koji su prikupljali podatke o dimenzijama muškaraca širom svijeta.

U težim slučajevima, anksioznost uzrokovana malim penisom može dovesti do tjelesnog dismorfičnog poremećaja, psihološkog stanja koje može rezultirati opsesivnim i anti-socijalnim ponašanjem, te dovesti do depresije, pa čak i samoubistva.

Rezultati istraživanja su objavljeni u BJU međunarodnom žurnalu urologije, a cilj im je da pomognu muškarcima da lakše prihvate sebe i ne dopuste svom egu da bude povrijeđen zbog onih koji su nadareni više od prosjeka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: