{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Narcis kao simbol borbe: Na vrijeme otkriveni karcinom se može izliječiti

Piše: E. A./Klix.ba
8.4.2017. u 16:20
0
1
Narcis kao simbol borbe: Na vrijeme otkriveni karcinom se može izliječiti
0
Goražde je danas bilo u znaku narcisa, cvijeta koji simbulizuje rađanje i novi život, a zahvaljujući članicama Udruženja oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja "Biser" Goražde.
One su organizovale akciju "Dan narcisa" koja se već tradicionalno održava početkom proljeća i u cilju da se skrene pažnja na važnost ranog otkrivanja karcinoma dojke.

"Ove godine naše udruženje 'Narcisima' želi skrenuti pažnju građanima ali i uputiti apel zdravstvenim institucijama u Goraždu da u sistematske i periodične preglede uvrste obavezne preglede dojki kao i papa test", kazala je Mersiha Pecikoza, predsjednica Skupštine Udruženja "Biser".

Iz Udruženja su poruičili da zdravstvene ustanove na području kantona imaju adekvatnu opremu i stručni kadar za preglede ali da je neophodno animirati sugrađanke da se odazovu na preglede, te su još jednom podsjetile da se na vrijeme otkriveni karcinom može izliječiti.

Članice "Bisera"veoma su omiljene među građanima Goražda pa se i današnjoj akciji odazvao veliki broj ljudi, a među njima i mladi, čak i cijeli sportski kolektiv RK "Radnički"Goražde.

"Tradicionalno kao i svake godine Rukometni klub "Radnički" kao društveno odgovorno udruženje pomaže i učestvuje u akcijama Bisera. Pored prodaje narcisa i sakupljanja pomoći za oboljele i ove godine smo se sjetili naše Seje Bavčić, predsjednice udruženja koja, nažalost, nije više s nama. Članovi kluba su na raspolaganju članicama udruženja jer svjesni smo da je svaki život važan i da naše majke i sestre su naše bogatstvo tako da se trudimo maksimalno za njihovo zdravlje i sreću", kaže Haris Fidahić, trener Radničkog.

Sredstva prikupljena još jednom u nizu akcija "Bisera" usmjerena su za liječenje i podršku članicama ovog udruženja koje i u narednom periodu najavljuje brojne aktivnosti na podizanju svijesti građana o važnosti ranih pregleda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: